• 03/07/2024 19:09

68th BFI London Film Festival to Feature Steve McQueen’s ‘Blitz’ as Opening Film

68th BFI London Film Festival to Feature Steve McQueen’s ‘Blitz’ as Opening Film

Η πρωτότυπη ταινία της Apple “Blitz”, σε σκηνοθεσία, παραγωγή και σενάριο του Steve McQueen, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της ως το βραδινό γκαλά έναρξης του 68ου BFI London Film Festival (LFF). Αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή του McQueen στο φεστιβάλ μετά το προηγούμενο έργο του “Widows” και “Mangrove”.

Η ταινία ακολουθεί την ιστορία του Τζορτζ, ενός εννιάχρονου αγοριού στο Λονδίνο εν καιρώ πολέμου, που στέλνεται στην ύπαιθρο από τη μητέρα του, Ρίτα, την οποία υποδύεται η Saoirse Ronan, για ασφάλεια. Η ταινία εξερευνά το ταξίδι του Τζορτζ πίσω στο Λονδίνο και την αναζήτηση της Ρίτας για τον εξαφανισμένο γιο της. Το πρωταγωνιστικό καστ περιλαμβάνει επίσης τους Χάρις Ντίκινσον, Μπέντζαμιν Κλεμεντάιν, Κάθι Μπερκ, Πολ Γουέλερ και Στίβεν Γκράχαμ.

Σε παραγωγή Lammas Park, Tim Bevan, Eric Fellner, Arnon Milchan, Yariv Milchan και Michael Schaefer, το «Blitz» είναι ένας φόρος τιμής στο πνεύμα των Λονδρέζων κατά τη διάρκεια του Blitz και μια απεικόνιση μιας εργατικής οικογένειας που απελπίζεται να επανενωθεί σε καιρούς. του πολέμου.

Ο McQueen εξέφρασε ότι η ταινία γιορτάζει την ανθεκτικότητα των Λονδρέζων κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ απεικονίζει την αληθινή αναπαράσταση των ανθρώπων στο Λονδίνο. Η διευθύντρια του LFF, Kristy Matheson, επαίνεσε την προσοχή του McQueen στη λεπτομέρεια σε κάθε πτυχή της ταινίας, κάνοντας το θέμα να φαίνεται φρέσκο ​​και συναρπαστικό.

Η ταινία επανασυνδέει τον McQueen με γνωστούς συνεργάτες όπως ο σχεδιαστής παραγωγής Adam Stockhausen, η ενδυματολόγος Jacqueline Durran και ο συνθέτης Hans Zimmer. Το “Blitz” θα προβληθεί σε επιλεγμένους κινηματογράφους την 1η Νοεμβρίου πριν από την παγκόσμια ροή στο Apple TV+ από τις 22 Νοεμβρίου.

Το 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου BFI θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 20 Οκτωβρίου σε διάφορους χώρους σε όλο το Λονδίνο, όπως το Royal Festival Hall του Southbank Centre, το BFI Southbank και το BFI IMAX. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επίσης προβολές σε συνεργαζόμενους κινηματογράφους σε τοποθεσίες όπως το Nottingham, το Cardiff, η Glasgow, το Manchester, το Birmingham, το Belfast, το Sheffield, το Newcastle και το Bristol.

Αφήστε μια απάντηση