• 03/07/2024 19:29

$700 million approved by World Bank to enhance education, health, and social care in Jordan.

$700 million approved by World Bank to enhance education, health, and social care in Jordan.

Τη Δευτέρα, η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε δύο νέα προγράμματα για την Ιορδανία, συνολικού ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδότηση. Το πρώτο πρόγραμμα, που ονομάζεται MASAR (μονοπάτια στα αραβικά), θα προσφέρει έως και 400 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τα παιδιά και τους νέους της Ιορδανίας να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την αγορά εργασίας και τον οικονομικό μετασχηματισμό. Το δεύτερο πρόγραμμα, το πρόγραμμα ανθρώπινου κεφαλαίου της Ιορδανίας, θα διαθέσει 300 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της διακυβέρνησης και της αποτελεσματικότητας στους κοινωνικούς τομείς.

Σύμφωνα με δήλωση της Παγκόσμιας Τράπεζας, αυτές οι πρωτοβουλίες στοχεύουν στην ενίσχυση των τομέων εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής βοήθειας της Ιορδανίας. Εκτός από την οικονομική βοήθεια, τα πακέτα περιλαμβάνουν επιχορηγήσεις 7 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα υπόλοιπα κονδύλια παρέχονται με τη μορφή δανείων με ευνοϊκούς όρους.

Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας Nabeel Darweesh τόνισε τη σημασία αυτών των προγραμμάτων για τη βελτίωση της συνολικής ευημερίας και ανάπτυξης της Ιορδανίας. Η χρηματοδότηση θα στηρίξει τις προσπάθειες για την ενίσχυση του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας και την προώθηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

Αφήστε μια απάντηση