• 06/07/2024 11:32

99-Year-Old Betty Brussel sets Three Age Group World Records

99-Year-Old Betty Brussel sets Three Age Group World Records

Η Betty Brussel, μια 99χρονη κάτοικος Βρετανικής Κολομβίας, έχει έντονο πάθος για την κολύμβηση και συνεχίζει να προπονείται στο νερό δύο ημέρες την εβδομάδα. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην Washington Post, εξέφρασε την ευτυχία της ενώ κολυμπούσε, δηλώνοντας τη βαθιά της αγάπη για το άθλημα.

Στην ηλικία της, οι Βρυξέλλες κατάφερε να σπάσει τρία παγκόσμια ρεκόρ για την ηλικιακή ομάδα 100-104 ετών, στην οποία ανήκει λόγω του έτους γέννησής της το 1924. Κολυμπά για την White Rock Wave Swim Team των Canadian Masters, πετυχαίνοντας απίστευτα ρεκόρ για την ηλικία της και την αφοσίωσή της στο άθλημα.

Οι Βρυξέλλες σημείωσαν το ρεκόρ των 400 μέτρων ελεύθερο τερματίζοντας σε 12 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ ηλικιακών ομάδων κατά σχεδόν τέσσερα λεπτά. Επιπλέον, έσπασε επίσης τα ρεκόρ 50 ύπτιο και 50 πρόσθιο με χρόνους 1:24 και 1:52, αντίστοιχα.

Η ιστορία της Washington Post αποκαλύπτει ότι η Βρυξέλλα μεγάλωσε στην Ολλανδία ως η δεύτερη γεννημένη από 12 παιδιά και βοήθησε να φροντίσει τα αδέρφια της κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή και ο εκλιπών σύζυγός της μετανάστευσαν στον Καναδά το 1959, όπου εργάστηκε ως μοδίστρα.

Παρά την καθυστερημένη έναρξη της στην αγωνιστική κολύμβηση, οι Βρυξέλλες έχει σημειώσει πολλά ρεκόρ και πρόκειται να παρουσιαστεί σε ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ. Πιστώνει την καλή της υγεία για την ικανότητά της να τα καταφέρει όλα αυτά και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της που μπόρεσε να ασχοληθεί με το άθλημα που αγαπά. Με τα 100α γενέθλιά της να πλησιάζουν τον Ιούλιο, οι Βρυξέλλες συνεχίζουν να εμπνέουν άλλους με την επιμονή και το πάθος της για την κολύμβηση.

Αφήστε μια απάντηση