• 03/07/2024 18:52

Ακυρώθηκε η αγορά της Optum του Steward Health Care – NECN

Ακυρώθηκε η αγορά της Optum του Steward Health Care – NECN

Η πώληση του δικτύου ιατρών της Steward Health Care στην κερδοσκοπική ασφαλιστική εταιρεία Optum ακυρώθηκε, όπως επιβεβαίωσαν κρατικοί αξιωματούχοι την Παρασκευή. Αυτή η κίνηση υπογραμμίζει την αβεβαιότητα γύρω από το χρεοκοπημένο νοσοκομειακό σύστημα και εγείρει ερωτήματα για το μέλλον των νοσοκομείων και των παρόχων του στη Μασαχουσέτη. Η Optum ενημέρωσε την Επιτροπή Πολιτικής Υγείας ότι δεν επιδιώκουν πλέον συμφωνία με τον Steward για την πώληση του Stewardship Health στην Optum Care. Ωστόσο, οι εταιρείες δεν έχουν αποσύρει τις καταθέσεις ειδοποίησης αλλαγής υλικού της συμφωνίας με την HPC.

Η πιθανή πώληση ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο, αλλά οι απαραίτητες πληροφορίες δεν υποβλήθηκαν ποτέ στην HPC για να ξεκινήσει μια διαδικασία αναθεώρησης που απαιτείται για να προχωρήσει η πώληση. Πολλοί πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί νομοθέτες εξέφρασαν ανησυχίες για την πιθανή πώληση, με τον πρόεδρο της Βουλής Ρόναλντ Μαριάνο να προειδοποιεί για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα της αγοράς υγειονομικής περίθαλψης στη Μασαχουσέτη. Το Optum δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Σε δήλωσή του την Παρασκευή, ο Steward ανακοίνωσε ότι η διαδικασία ρυθμιστικής αναθεώρησης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν προκλητική, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση να μην προχωρήσει η πώληση. Η εταιρεία τόνισε ότι το Stewardship Health είναι ένα πολύτιμο αγαθό που παρέχει άριστη φροντίδα στους ασθενείς και ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για την απόκτηση της επιχείρησης.

Η πώληση της Stewardship Health είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της πτώχευσης της Steward, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη με προσφορές για νοσοκομεία της Μασαχουσέτης που αναμένονται τον επόμενο μήνα. Ένας επενδυτικός τραπεζίτης που εργάζεται για λογαριασμό του Steward ενημέρωσε το Πτωχευτικό Δικαστήριο των ΗΠΑ ότι η πώληση του Stewardship ήταν μέρος της στρατηγικής της εταιρείας για μείωση του χρέους και διασφάλιση της ρευστότητας για λειτουργικούς σκοπούς.

Αφήστε μια απάντηση