• 06/07/2024 07:42

Αναφορές αναφέρουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Ίγκερ και η σύζυγός του, Γουίλοου Μπέι, είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τον έλεγχο της Angel City FC.

Αναφορές αναφέρουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Ίγκερ και η σύζυγός του, Γουίλοου Μπέι, είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τον έλεγχο της Angel City FC.

Ο Bob Iger και η σύζυγός του, Willow Bay, βρίσκονται στα πρόθυρα να επενδύσουν στην Angel City FC, μια κίνηση που θα έκανε την επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου το πιο πολύτιμο franchise στον γυναικείο επαγγελματικό αθλητισμό. Η προτεινόμενη επένδυση από την Bay Iger Co. είναι ξεχωριστή από τους ρόλους τους – ο Iger ως Διευθύνων Σύμβουλος της Walt Disney Co. και ο Bay ως κοσμήτορας της Σχολής USC Annenberg. Οι αναφορές δείχνουν ότι η νέα επένδυση θα είναι περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον της τρέχουσας αποτίμησης της ομάδας στα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Puck News και της Semafor, εάν η επένδυση ολοκληρωθεί, ο Iger και ο Bay θα αναλάμβαναν την ιδιοκτησία της ομάδας από τον συνιδρυτή του Reddit, Alexis Ohanian, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Serena Williams. Η Angel City FC έχει προσελκύσει μια σειρά από αξιόλογες προσωπικότητες από τους κλάδους της ψυχαγωγίας, των οικονομικών και του αθλητισμού. Συμπεριλαμβανομένης της Natalie Portman ως μιας από τις συνιδρυτές της, με μικρότερες επενδύσεις από τους Williams, Billie Jean King, Jennifer Garner, Eva Longoria και πρώην παίκτριες της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ Mia Hamm, Shannon Boxx και Julie Foudy.

Η Angel City FC παίζει τους εντός έδρας αγώνες της NWSL στο BMO Stadium, που βρίσκεται στην περιοχή της πανεπιστημιούπολης USC νότια του κέντρου του LA. Το στάδιο φιλοξενεί επίσης το LAFC της Major League Soccer. Η ομάδα κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα από την εναρκτήρια σεζόν της το 2022, ως μέρος της πρόσφατης ανάπτυξης στον γυναικείο αθλητισμό. Η Πρόεδρος Julie Uhrman μοιράστηκε το όραμα των υποστηρικτών για ταχεία ανάπτυξη, με στόχο να γίνει η πρώτη γυναικεία ομάδα με αποτίμηση δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε πέντε χρόνια.

Το NWSL έχει ξεπεράσει μια κρίση το 2021 που απείλησε την αποστολή του. Μετά από έρευνα που αποκάλυψε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, ανάρμοστης συμπεριφοράς και κακοποίησης στο πρωτάθλημα, οι μισοί προπονητές και ο πρώην επίτροπος απομακρύνθηκαν. Ο Iger και ο Bay δεν έχουν απαντήσει ακόμη στα αιτήματα για σχολιασμό σχετικά με την επένδυση μέσω των καναλιών Disney και USC.

Αφήστε μια απάντηση