• 06/07/2024 06:05

Αναλυτής προβλέπει την ανάπτυξη των ημιαγωγών της Ταϊβάν με επέκταση στην τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία 2nm – Ημιαγωγός Ταϊβάν (NYSE:TSM)

Αναλυτής προβλέπει την ανάπτυξη των ημιαγωγών της Ταϊβάν με επέκταση στην τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία 2nm – Ημιαγωγός Ταϊβάν (NYSE:TSM)

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) θα φιλοξενήσει συνέντευξη Τύπου στις 18 Ιουλίου. Σύμφωνα με την UBS, η TSMC έλαβε βαθμολογία «Αγοράστε» με τιμή στόχο 1.070 γιουάν καθώς η ζήτηση για γενετική τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να αυξάνεται. Η έκθεση της UBS περιλαμβάνει τέσσερα βασικά ερωτήματα σχετικά με τις προοπτικές για τον κύκλο ημιαγωγών, τις τάσεις του μικτού περιθωρίου κέρδους, τις ενημερώσεις κεφαλαιουχικών δαπανών και την ορατότητα των παραγγελιών για το 2025, καθώς και την πιθανή πρόοδο των διαδικασιών 2 nm.

Οι αναλυτές της UBS είναι αισιόδοξοι σχετικά με τον κύκλο ημιαγωγών που επωφελείται από το συμπαγές cloud AI και τις εφαρμογές υπολογιστών υψηλής απόδοσης. Αναμένουν ότι το μικτό περιθώριο κέρδους της TSMC θα αυξηθεί λόγω της επέκτασης της ζήτησης τεχνητής νοημοσύνης και της προηγμένης τεχνολογίας διεργασιών. Η UBS εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή της TSMC είναι 40,14 γιουάν, 53,27 γιουάν, 60,75 γιουάν, 69,5 γιουάν και 80,23 γιουάν από το 2024 έως το 2028, αντίστοιχα.

Ο αναλυτής της UBS Lin Lijun τόνισε τις προοπτικές της TSMC για το 2025, αναμένοντας αυξημένες προβλέψεις εσόδων και βελτιωμένη ζήτηση για τεχνολογία 2nm. Η UBS αναθεώρησε τις κεφαλαιουχικές δαπάνες της TSMC από 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε 37 δισεκατομμύρια δολάρια, με την ένταση κεφαλαίου να φτάνει το 34%. Η Lin Lijun είναι πεπεισμένη ότι η TSMC θα διατηρήσει την ηγετική της θέση ως ο κύριος προμηθευτής CoWoS το 2025, με μερίδιο αγοράς άνω του 80%.

Η δυναμικότητα παραγωγής γκοφρέτας της TSMC προβλέπεται να φτάσει τις 40.000 το μήνα έως το 2024 και τις 55.000 έως το τέλος του 2025, χάρη στις συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες όπως η Nvidia και τις εξελίξεις στις εφαρμογές υπολογιστικού νέφους. Η ζήτηση για τη διαδικασία των 3nm της TSMC παραμένει ισχυρή, υποστηριζόμενη από νέα προϊόντα από μεγάλους παίκτες τσιπ, παραγγελίες εξωτερικής ανάθεσης της Intel και τον κύκλο αντικατάστασης iPhone από την Apple.

Οι μετοχές της TSMC διαπραγματεύονταν υψηλότερα κατά 3,75% στα 182,29 δολάρια στον τελευταίο έλεγχο της Τετάρτης. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το περιεχόμενο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια εργαλείων AI και έχει ελεγχθεί και επαληθευτεί από τους συντάκτες Benzinga. Φωτογραφία από τον Ivan Marc μέσω Shutterstock.

Αφήστε μια απάντηση