• 06/07/2024 04:43

Ανανέωση του Προγράμματος Διατροφής Δημόσιας Υγείας του UC Berkeley: Τρόφιμα, Διατροφή και Υγεία του πληθυσμού

Ανανέωση του Προγράμματος Διατροφής Δημόσιας Υγείας του UC Berkeley: Τρόφιμα, Διατροφή και Υγεία του πληθυσμού

Μετά από ένα χρόνο στρατηγικού σχεδιασμού, το UC Berkeley School of Public Health ανακοινώνει με ενθουσιασμό ότι τα προγράμματα Public Health Nutrition κατοικιών και διαδικτυακά MPH αποκτούν νέο όνομα: Food, Nutrition και Population Health. Αυτή η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2024.

Το Πρόγραμμα Διατροφής Δημόσιας Υγείας στο UC Berkeley ιδρύθηκε το 1953 από τη Ruth Lois Huenemann, με ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμοσμένη διατροφή, την παιδική παχυσαρκία και τις κοινωνικές ανισότητες στη διατροφή και την παχυσαρκία. Με τα χρόνια, το πρόγραμμα έχει αποφοιτήσει από περισσότερους από 800 ηγέτες που εργάζονται σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς υγείας και άλλα ιδρύματα που ασχολούνται με την πολιτική και τα προγράμματα για την υγεία και τη διατροφή. Κάθε χρόνο, το πρόγραμμα εγγράφει έως και 17 μαθητές.

Το 2022, η Σχολή Δημόσιας Υγείας του UC Berkeley εισήγαγε μια διαδικτυακή συγκέντρωση MPH στη Διατροφή Δημόσιας Υγείας που στοχεύει σε επαγγελματίες της δημόσιας υγείας στη μέση της σταδιοδρομίας. Επιπλέον, το 2024, το σχολείο ξεκίνησε ένα νέο μοντέλο Διαιτητικής Πρακτικής Άσκησης για τη δημόσια υγεία με στόχο την ανάπτυξη ηγετών στη διατροφή της δημόσιας υγείας που βασίζονται στην πολιτιστική ταπεινότητα.

Η απόφαση να αλλάξει το όνομα του προγράμματος ελήφθη για να ευθυγραμμιστεί καλύτερα με το περιεχόμενό του, τις προσφορές μαθημάτων και την έρευνα της σχολής. Η Δρ. Barbaba Laraia, πρόεδρος του προγράμματος, τόνισε ότι ενώ η εστίαση παραμένει στη διατροφή της δημόσιας υγείας και στην εκπαίδευση των φοιτητών ως διατροφολόγων δημόσιας υγείας, το νέο όνομα αποτυπώνει καλύτερα την έμφαση του προγράμματος στη διασταύρωση της διατροφής στο παγκόσμιο σύστημα τροφίμων και τη σημασία του πληθυσμού υγείας σε παγκόσμια κλίμακα.

Αφήστε μια απάντηση