• 03/07/2024 19:05

Ανησυχίες για την υγεία προκύπτουν λόγω της κακής ποιότητας του αέρα στην Κεντρική Καλιφόρνια.

Ανησυχίες για την υγεία προκύπτουν λόγω της κακής ποιότητας του αέρα στην Κεντρική Καλιφόρνια.

Ο καπνός από την πυρκαγιά του Ιούνιου Lightning Complex είναι ορατός στο Φρέσνο και οι κάτοικοι της πόλης και των γύρω νομών μπορεί να αισθάνονται τις επιπτώσεις του. Οι κοινότητες στους πρόποδες κοντά στην πυρκαγιά αντιμετωπίζουν ανθυγιεινά επίπεδα ποιότητας αέρα λόγω του καπνού.

Η Heather Heinks από την Valley Air District εξήγησε ότι οι κόκκινες και μοβ βαθμολογίες ποιότητας του αέρα δείχνουν πολύ ανθυγιεινές συνθήκες. Συνιστάται στους κατοίκους αυτών των περιοχών να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, να χρησιμοποιούν συσκευές καθαρισμού αέρα και, ενδεχομένως, να εκκενώσουν εάν χρειάζεται για να προστατευτούν από τον καπνό.

Εάν εκτίθεστε στον καπνό, η Heinks συνιστά να λάβετε μέτρα για να βοηθήσετε το σώμα σας να ανακάμψει, όπως να μπείτε σε μια περιοχή με φιλτραρισμένο αέρα, να κάνετε ντους, να αλλάξετε φρέσκα ρούχα και να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Είναι σημαντικό να ξεπλύνετε το σύστημά σας για να μειώσετε την επίδραση των ξένων σωματιδίων στον αέρα.

Ενώ όσοι είναι πιο μακριά από τη φωτιά μπορεί να μην μυρίζουν τον καπνό τώρα, ο Heinks προειδοποίησε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει ξαφνικά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό είναι να επενδύσετε σε έναν καθαριστή καθαρού αέρα για το σπίτι σας για να δημιουργήσετε ένα ασφαλές εσωτερικό περιβάλλον.

Ο Heinks τόνισε τη σημασία της προστασίας των ευάλωτων πληθυσμών όπως οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά, τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και τα κατοικίδια από τον καπνό. Ο περιορισμός του χρόνου σε εξωτερικούς χώρους και η δημιουργία ενός σφραγισμένου, καθαρού χώρου σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έκθεσής τους.

Η βραχυπρόθεσμη έκθεση στον καπνό μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, γρατσουνιές στο λαιμό και βήχα, ενώ η μακροχρόνια έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά προβλήματα αναπνευστικής υγείας. Πηγές για την εύρεση κέντρων καθαρού αέρα και άλλη βοήθεια μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Valley Air District. Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα ακολουθώντας την Kate Nemarich στα social media.

Αφήστε μια απάντηση