• 03/07/2024 19:34

Aryna Sabalenka, ranked third in the world, pulls out of Wimbledon

Aryna Sabalenka, ranked third in the world, pulls out of Wimbledon

Την πρώτη μέρα του τρίτου μεγάλου πρωταθλήματος της χρονιάς, η Aryna Sabalenka, νούμερο 3 στον κόσμο, πήρε τη δύσκολη απόφαση να αποσυρθεί από το Wimbledon λόγω ενός παρατεταμένου τραυματισμού στον ώμο που υπέστη κατά τη διάρκεια του Berlin Open τον περασμένο μήνα. Σε ανάρτησή της στα social media, η πρώην νούμερο 1 του κόσμου εξέφρασε την απογοήτευσή της, δηλώνοντας ότι είχε δοκιμάσει τα πάντα για να προετοιμαστεί για το τουρνουά αλλά ο ώμος της δεν συνεργαζόταν. Διαβεβαίωσε τους θαυμαστές της ότι θα επέστρεφε πιο δυνατή την επόμενη χρονιά.

Η 26χρονη Σαμπαλένκα, η οποία είχε πρόσφατα κερδίσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της στο Αυστραλιανό Όπεν, θεωρήθηκε κορυφαία διεκδικήτρια στο Γουίμπλεντον αν ήταν υγιής. Νωρίτερα το καλοκαίρι είχε φτάσει στα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν πριν ηττηθεί από τη 17χρονη Mirra Andreeva. Καθ' όλη τη διάρκεια του Γαλλικού Όπεν, αντιμετώπιζε έναν τραυματισμό στην πλάτη που την εμπόδισε να αγωνιστεί σε πλήρη ισχύ.

Με το βλέμμα της τώρα στο US Open που ξεκινά τον Αύγουστο, η Sabalenka θα κάνει ένα διάλειμμα για να αφήσει χρόνο στον ώμο της να επουλωθεί πλήρως. Παρά την αποτυχία στο Wimbledon, παραμένει αποφασισμένη να επιστρέψει στην κορυφαία φόρμα και να αγωνιστεί με πλήρη δυναμικότητα σε μελλοντικά τουρνουά.

Αφήστε μια απάντηση