• 03/07/2024 17:45

Χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία για να επαναπροσδιορίσουμε τη δημοκρατία: Από χάκερ σε πολιτικό

Χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία για να επαναπροσδιορίσουμε τη δημοκρατία: Από χάκερ σε πολιτικό

Το 2014, η κυβέρνηση της Ταϊβάν είχε ποσοστό αποδοχής μικρότερο από 10%. Αυτό οδήγησε στο Κίνημα Sunflower, όπου οι φοιτητές κατέλαβαν νομοθετικά κτίρια για να διαμαρτυρηθούν για την εμπορική συμφωνία με την Κίνα. Μετά από τρεις εβδομάδες, τα αιτήματά τους ικανοποιήθηκαν, σηματοδοτώντας ένα σημείο καμπής στη δημοκρατία της Ταϊβάν.

Μια ομάδα που προέκυψε από το κίνημα ήταν ο πολιτικός συνεταιρισμός τεχνολογίας g0v, στον οποίο περιλαμβανόταν η χάκερ Audrey Tang. Δημιούργησαν το vTaiwan, μια εικονική πλατφόρμα για δημοκρατικό διάλογο. Η Τανγκ, η οποία έχει μια καρδιακή πάθηση που παραλίγο να τη σκοτώσει ως παιδί, βλέπει παραλληλισμούς μεταξύ της ζωής της και της δημοκρατίας.

Η Tang εντάχθηκε στην κυβέρνηση το 2016, υλοποιώντας το όραμά της για ριζική διαφάνεια μέσω της vTaiwan. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 το 2019, έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην απάντηση της Ταϊβάν ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου για ψηφιακές υποθέσεις. Μέχρι το 2022, η Ταϊβάν επαινεθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ο Τανγκ έγινε ο πρώτος υπουργός ψηφιακών υποθέσεων της χώρας. Στο βιβλίο της, Plurality, υποστηρίζει ότι η Ταϊβάν είναι τώρα μια ακμάζουσα δημοκρατία που μπορεί να διδάξει στον κόσμο πολύτιμα μαθήματα.

Αφήστε μια απάντηση