• 03/07/2024 19:14

FIDE reveals Gukesh to face Ding Liren in World Chess Championship match in Singapore | Chess News

FIDE reveals Gukesh to face Ding Liren in World Chess Championship match in Singapore | Chess News

Η FIDE ανακοίνωσε ότι ο αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σκακιού μεταξύ Gukesh και Ding Liren θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Ο 18χρονος αμφισβητίας από την Ινδία, Gukesh, θα αντιμετωπίσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή Ding Liren για την ευκαιρία να γράψει ιστορία ως ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί μεταξύ 20 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2024.

Ο Gukesh έγραψε ιστορία κερδίζοντας το τουρνουά Candidates με οκτώ παίκτες σε ηλικία 17 ετών, δίνοντάς του το δικαίωμα να αμφισβητήσει τον Ding Liren. Η διοργανώτρια πόλη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν ένας αγώνας τριών δρόμων μεταξύ του Νέου Δελχί, του Τσενάι και της Σιγκαπούρης. Το 15μελές Συμβούλιο της FIDE εξέτασε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ουδετερότητας, κατά την απόφαση της διοργανώτριας πόλης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FIDE, Emil Sutovsky, εξήγησε ότι η ουδετερότητα θα μπορούσε να ευνοήσει τη Σιγκαπούρη, καθώς το Gukesh μπορεί να είναι το φαβορί για το σπίτι στις άλλες δύο πόλεις. Ωστόσο, άλλοι παράγοντες, όπως τα εγγυημένα έσοδα από ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα και τα εμπορικά δικαιώματα, θα μπορούσαν να υπερισχύσουν της ανάγκης για ουδετερότητα. Η απόφαση για την πόλη υποδοχής βασίζεται σε μια σειρά από παράγοντες, όπως η κατανομή των δικαιωμάτων, η ποιότητα του χώρου, οι δυνατότητες μετάδοσης και οι ευκαιρίες προώθησης για το παιχνίδι σκακιού.

Αφήστε μια απάντηση