• 06/07/2024 06:26

Former High Jump World Champion Freitag Found Dead from Gunshot Wound by South African Police

Former High Jump World Champion Freitag Found Dead from Gunshot Wound by South African Police

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος Ζακ Φράιταγκ, ο οποίος χάθηκε τον περασμένο μήνα, βρέθηκε νεκρός στη Νότια Αφρική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος αθλητής, ο οποίος κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο του 2003 στο Παρίσι και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είχε πυροβοληθεί. Η οικογένειά του δεν έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση σχετικά με τον θάνατό του. Η αστυνομία ανακάλυψε το σώμα του σε ένα χωράφι κοντά σε ένα νεκροταφείο στην Πρετόρια, αν και η επίσημη ταυτοποίηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη από τα μέλη της οικογένειας.

Η αδερφή του Freitag, Chrissie Lewis, είχε πάει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ζητήσει βοήθεια για να βρει τον αδερφό της μετά την εξαφάνισή του τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Ιουνίου. Αποκάλυψε ότι ο Freitag πάλευε με τον εθισμό στα ναρκωτικά μετά το τέλος της καριέρας του στον αθλητισμό. Παρά τις προσωπικές του προκλήσεις, ο Freitag είχε επιτύχει ως ένας από τους λίγους αθλητές που κέρδισαν παγκόσμιους τίτλους σε επίπεδο νέων, εφήβων και ανώτερων.

Αυτό το τραγικό γεγονός έχει συγκλονίσει την αθλητική κοινότητα στη Νότια Αφρική, όπου ο Φράιταγκ ήταν μια πολύ γνωστή προσωπικότητα στον κόσμο του στίβου. Οι συνθήκες γύρω από τον θάνατό του βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση και οι αρχές εργάζονται για να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες για το τι οδήγησε σε αυτό το καταστροφικό αποτέλεσμα για τον πρώην πρωταθλητή του άλματος εις ύψος.

Αφήστε μια απάντηση