• 06/07/2024 09:46

Η Amazon διακόπτει το ρομπότ ασφαλείας Astro for Business μετά από μόλις 7 μήνες χρήσης

Η Amazon διακόπτει το ρομπότ ασφαλείας Astro for Business μετά από μόλις 7 μήνες χρήσης

Η Amazon αποφάσισε να διακόψει τη συσκευή Astro for Business, ένα ρομπότ ασφαλείας για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, μόλις επτά μήνες μετά την κυκλοφορία. Σε ένα email που στάλθηκε σε πελάτες και υπαλλήλους την Τετάρτη, ο λόγος για τον οποίο το Astro for Business στο ράφι είναι απλός: η Amazon θέλει να επικεντρωθεί στην οικιακή έκδοση του Astro. Κυκλοφόρησε το 2021, η οικιακή έκδοση προσφέρει ασφάλεια στο σπίτι, ανίχνευση κατοικίδιων ζώων, παράδοση μηνυμάτων, κάδο φορτίου που μπορεί να μεταφέρει έως και 4,4 κιλά και πολλά άλλα.

«Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο όραμά μας να φέρουμε λύσεις παγκόσμιας κλάσης καταναλωτικής ρομποτικής στο σπίτι», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon σε μια έτοιμη δήλωση. «Για να επιταχύνουμε την πρόοδό μας και τη συνεχιζόμενη έρευνά μας για να κάνουμε το Astro το καλύτερο ρομπότ για το σπίτι, πήραμε την απόφαση να τερματίσουμε την υποστήριξη για το Astro for Business. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις ενδοοικογενειακές εμπειρίες που εφευρίσκουμε για το Astro και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα στο μέλλον.” Τα ρομπότ Astro for Business δεν θα λειτουργούν πλέον από τις 25 Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία συνιστά στους πελάτες να ανακυκλώνουν τα ρομπότ ασφαλείας μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης της Amazon, το οποίο θα καλύψει το κόστος αποστολής.

Αν και η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσοι επιχειρηματικοί πελάτες επηρεάστηκαν από αυτή τη διακοπή, είναι σαφές ότι δεν υπήρχαν αρκετοί πελάτες για να συνεχίσει η Amazon να επενδύει στις συσκευές. Τα ρομπότ Astro for Business, τα οποία είχαν τιμή 2.350 δολάρια, συνοδεύονταν από τρία προγράμματα συνδρομής. Η συνδρομή “Astro Secure”, με τιμή 60 $ ανά μήνα, προσέφερε χαρακτηριστικά όπως διαδρομές προγραμματισμού. Η Amazon πρόσφερε επίσης δύο προαιρετικές συνδρομές, επιτρέποντας στους χρήστες να πληρώνουν 20 $ το μήνα για λειτουργίες όπως συναγερμοί και ανιχνευτές κίνησης και επιπλέον 99 $ ανά μήνα για υποστήριξη και παρακολούθηση ανθρώπινου παράγοντα.

Με άμεση ισχύ, οι εταιρείες δεν θα χρεώνονται πλέον με τη συνδρομή «Astro Secure». Η Amazon ανακοίνωσε επίσης πίστωση 300 $ για πελάτες που επηρεάζονται, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη μιας λύσης αντικατάστασης για τον χώρο εργασίας σας. Επιπλέον, οι πελάτες θα επιστραφούν για τυχόν αχρησιμοποίητες, προπληρωμένες χρεώσεις Astro Secure.

Αφήστε μια απάντηση