• 06/07/2024 10:26

Η Amazon θα καταργήσει σταδιακά το ρομπότ ασφαλείας Astro for Business

Η Amazon θα καταργήσει σταδιακά το ρομπότ ασφαλείας Astro for Business

Η Amazon αποφάσισε να διακόψει το ρομπότ ασφαλείας της, το Astro for Business, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς στρέφει την εστίασή της σε προϊόντα οικιακής ρομποτικής. Το ρομπότ που μοιάζει με σκύλο κυκλοφόρησε αρχικά για οικιακή χρήση το 2021 και το Astro for Business παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο για μια σειρά πελατών, συμπεριλαμβανομένων των λιανικών πωλήσεων, της κατασκευής, της υγείας και της ευεξίας. Ένας εκπρόσωπος της Amazon ανέφερε ότι η απόφαση να τερματιστεί η υποστήριξη για το Astro for Business ελήφθη προκειμένου να επιταχυνθεί η πρόοδος και η έρευνα για την ενίσχυση του Astro ως του καλύτερου ρομπότ για το σπίτι.

Το οικιακό ρομπότ Astro σχεδιάστηκε για να εκτελεί εργασίες όπως η παρακολούθηση στο σπίτι, η ρύθμιση ρουτίνες και υπενθυμίσεις και η αναπαραγωγή μουσικής και τηλεοπτικών εκπομπών ενώ κυκλοφορεί στο σπίτι. Το Astro for Business, διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ στα 2.349,99 $, επέτρεπε στους πελάτες να παρακολουθούν συνεχώς την επιχείρησή τους ακόμα και μετά τις ώρες εργασίας. Ωστόσο, τα ρομπότ δεν θα λειτουργούν πλέον μετά τις 25 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται σε email που έστειλε στους πελάτες το Reuters.

Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Amazon ενημέρωσε τους πελάτες για μια πίστωση 300 $ σε όσους επηρεάζονται, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη μιας λύσης αντικατάστασης για τον χώρο εργασίας. Επιπλέον, οι πελάτες θα επιστραφούν για τυχόν αχρησιμοποίητες, προπληρωμένες χρεώσεις Astro Secure. Αυτή η απόφαση έρχεται καθώς η Amazon επικεντρώνει την εστίασή της σε προϊόντα οικιακής ρομποτικής και βελτιώνοντας το Astro ως ρομπότ για το σπίτι. Η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στη συνεχή έρευνα και ανάπτυξη για να βελτιώσει την απόδοση και τις δυνατότητες του Astro σε οικιακά περιβάλλοντα.

Αφήστε μια απάντηση