• 06/07/2024 03:17

Η αναφορά αποκαλύπτει ότι οι Κινέζοι αγοραστές καταφεύγουν σε ακραία μέτρα για να αποκτήσουν τσιπ Nvidia υψηλής τεχνολογίας

Η αναφορά αποκαλύπτει ότι οι Κινέζοι αγοραστές καταφεύγουν σε ακραία μέτρα για να αποκτήσουν τσιπ Nvidia υψηλής τεχνολογίας

Η Nvidia, μια εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, αντιμετώπισε προκλήσεις όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές chip στην Κίνα. Οι Κινέζοι αγοραστές επινόησαν τακτικές για να αποφύγουν αυτές τις συγκρατήσεις, όπως αναφέρει η Wall Street Journal. Οι ταξιδιώτες εντοπίστηκαν να μεταφέρουν τσιπ Nvidia στην Κίνα στις αποσκευές τους μέσω υπόγειων καναλιών.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα αρχεία και οι τελωνειακές καταθέσεις αποκάλυψαν ότι οι Κινέζοι αγοραστές αγόραζαν τσιπ Nvidia μέσω μιας υπόγειας αγοράς. Ορισμένοι διανομείς στο Πεκίνο επιβεβαίωσαν ότι λαμβάνουν δεκάδες μάρκες μηνιαίως, βρίσκοντας τρόπους για να παρακάμψουν αποτελεσματικά τους περιορισμούς στις εισαγωγές. Οι μέθοδοι περιελάμβαναν την απόκτηση τσιπ μέσω προσωπικών επαφών σε επίσημα κανάλια διανομής στη Νοτιοανατολική Ασία, τη διαμεσολάβηση των αγοραστών και τη διασφάλιση ότι οι αριθμοί μοντέλων τσιπ δεν αποκαλύφθηκαν στα έγγραφα.

Η υψηλή ζήτηση για προηγμένα τσιπ της Nvidia στην Κίνα οφείλεται στον κρίσιμο ρόλο τους στην εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Το Reuters ανέφερε ότι κινεζικά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, όπως η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, έλαβαν τσιπ Nvidia μέσω μεταπωλητών λόγω της απαγόρευσης των απευθείας πωλήσεων στην Κίνα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενίσχυσε περαιτέρω τις κυρώσεις τον Νοέμβριο, καθιστώντας πιο σκληρή για την Κίνα την εισαγωγή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης από Αμερικανούς κατασκευαστές σύμφωνα με τον κανόνα για τα προηγμένα τσιπ υπολογιστών.

Παρά τις προσπάθειες περιορισμού της ροής των τσιπ Nvidia στην Κίνα, οι Κινέζοι αγοραστές και μεσίτες συνέχισαν να βρίσκουν τρόπους για να αποκτήσουν και να χρησιμοποιήσουν τα προηγμένα τσιπ. Η Nvidia δεν σχολίασε την κατάσταση όταν επικοινώνησε το Business Insider εκτός των κανονικών ωρών εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση