• 06/07/2024 07:46

Η Apple διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του OpenAI.

Η Apple διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του OpenAI.

Στο Worldwide Developers Conference τον περασμένο μήνα, η Apple ανακοίνωσε μια στρατηγική συνεργασία με το OpenAI για την ενσωμάτωση του ChatGPT στο iOS 18. Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί την αρχή μιας στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, με την Apple να αποκτά «ρόλο παρατηρητή» στο διοικητικό συμβούλιο του OpenAI. παρόμοια με τη σχέση της με τη Microsoft. Σε αυτόν τον ρόλο, ο Phil Schiller, ανώτερο στέλεχος της Apple, θα παρευρεθεί στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου, παρέχοντας πληροφορίες για τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων του OpenAI χωρίς άμεση επιρροή.

Ο Phil Schiller, που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Apple με αυτή την ιδιότητα, κατέχει σημαντική θέση στην εταιρεία. Προηγουμένως υπεύθυνος για το μάρκετινγκ, ο Schiller υπηρετεί τώρα ως συνεργάτης της Apple, επιβλέποντας το App Store και τις εκδηλώσεις της Apple υπό την άμεση επίβλεψη του CEO Tim Cook. Συμμετέχει ενεργά στην υπεράσπιση του App Store έναντι ισχυρισμών για αντιανταγωνιστικές πρακτικές, ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου ο έλεγχος έχει αυξηθεί. Οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ της Apple και της OpenAI αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους, με τον Schiller να αναμένεται να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου τους επόμενους μήνες.

Η συνεργασία μεταξύ της Apple και του OpenAI είναι μια σημαντική εξέλιξη στον κλάδο της τεχνολογίας και έχει συγκεντρώσει την προσοχή από διάφορες πηγές. Αυτή η συνεργασία θα φέρει καινοτόμο τεχνολογία AI στο iOS 18, βελτιώνοντας την εμπειρία των χρηστών και εδραιώνοντας περαιτέρω τη θέση της Apple στην αγορά. Καθώς ο Schiller αναλαμβάνει το νέο του ρόλο στο διοικητικό συμβούλιο του OpenAI, η τεχνολογική κοινότητα περιμένει με ανυπομονησία να δει τον αντίκτυπο αυτής της στρατηγικής συμμαχίας στο μέλλον της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση