• 03/07/2024 16:20

Η Auterion αποκαλύπτει την τεχνολογία drone ικανή να αποφύγει την εμπλοκή του εχθρού

Η Auterion αποκαλύπτει την τεχνολογία drone ικανή να αποφύγει την εμπλοκή του εχθρού

Η Auterion, μια αμερικανο-ελβετική εταιρεία, έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία drone που ονομάζεται Skynode S που μπορεί να παρακάμψει τα αντίμετρα ηλεκτρονικού πολέμου. Αυτή η λύση επιτρέπει στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) να λειτουργούν ακόμη και σε καταστάσεις όπου το GPS είναι υποβαθμισμένο, μπλοκαρισμένο ή μη διαθέσιμο. Με αυτήν την τεχνολογία, τα drones μπορούν να συνεχίσουν να φτάνουν και να καταστρέφουν τους στόχους τους έως και το 90 τοις εκατό των περιπτώσεων, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Auterion, Lorenz Meier. Η τερματική καθοδήγηση του Skynode S είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και ανθεκτική στην εμπλοκή, καθιστώντας την αξιόπιστη ακόμη και σε κινούμενους στόχους.

Χρησιμοποιώντας μια μορφή ανοιχτής αρχιτεκτονικής, το Auterion είναι σε θέση να προσαρμόσει το οικοσύστημα των τελικών χρηστών συγκεντρώνοντας κατασκευαστές με τις καλύτερες δυνατότητες σε ένα δίκτυο. Αυτό επιτρέπει την πλήρη προσαρμογή των στόλων drone με την τεχνολογία Skynode S. Το Skynode S μπορεί να συνδεθεί με κεραίες GPS, ηλεκτρομαγνητικούς αισθητήρες και αλγόριθμους όρασης υπολογιστή για να επιτευχθεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε πρόσφατα, το Skynode S έχει ήδη δοκιμαστεί σε μάχη στην Ουκρανία. Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξοπλισμένα με αυτήν την τεχνολογία μπόρεσαν να πλοηγούνται χωρίς δορυφορική καθοδήγηση παρά το ρωσικό εμπλοκή στο πεδίο της μάχης. Το Skynode S έχει αποδείξει τον εαυτό του σε αποστολές μάχης, παρέχοντας στις ουκρανικές δυνάμεις προηγμένες δυνατότητες όρασης υπολογιστή για να αντιμετωπίσουν και να παρακάμψουν την απώλεια λειτουργιών GPS και στόχευσης ραδιοσυχνοτήτων στον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Σύμφωνα με τον Auterion, το Skynode S μεταμορφώνει το πεδίο της μάχης επιτρέποντας στις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν εξυπνότερα drones σε μεγαλύτερη κλίμακα για να αμυνθούν από επιτιθέμενους. Αυτή η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις διασφαλίζοντας ότι τα drones μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν αποτελεσματικά σε δύσκολα περιβάλλοντα.

Αφήστε μια απάντηση