• 06/07/2024 04:02

Η χρήση μη επεξεργασμένου νερού από τον καλλιεργητή αγγουριού στη Φλόριντα συνδέεται με το ξέσπασμα της σαλμονέλας

Η χρήση μη επεξεργασμένου νερού από τον καλλιεργητή αγγουριού στη Φλόριντα συνδέεται με το ξέσπασμα της σαλμονέλας

Οι ομοσπονδιακοί υγειονομικοί αξιωματούχοι εντόπισαν το μη επεξεργασμένο νερό που χρησιμοποιήθηκε από έναν καλλιεργητή αγγουριού στην κομητεία Palm Beach ως πιθανή πηγή τροφικής δηλητηρίασης από σαλμονέλα που επηρέασε σχεδόν 450 άτομα σε όλες τις ΗΠΑ αυτήν την άνοιξη. Ωστόσο, αυτός ο καλλιεργητής δεν ήταν υπεύθυνος για όλες τις ασθένειες που σχετίζονται με το αγγούρι που αναφέρθηκαν από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Ιουνίου. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σημείωσαν ότι η σαλμονέλα που βρέθηκε σε μη επεξεργασμένο νερό του καναλιού που χρησιμοποιήθηκε από τους Bedner Growers του Boynton Beach ταίριαζε με ένα στέλεχος βακτηρίων που συνδέεται με ορισμένες από τις αναφερόμενες ασθένειες σε περισσότερες από 30 πολιτείες και την Ουάσιγκτον, DC Επιπλέον, άλλοι τύποι σαλμονέλας βρέθηκαν σε δείγματα εδάφους και νερού που συλλέχθηκαν στο αγρόκτημα.

Η Bedner Growers προμήθευσε το Fresh Start Produce Sales της Delray Beach, η οποία ανακάλεσε κιβώτια με αγγούρια στα τέλη Μαΐου μετά τις αρχικές αναφορές για ασθένειες. Η εταιρεία παρείχε επίσης αγγούρια σε διάφορες τοποθεσίες όπου τα επηρεαζόμενα άτομα ανέφεραν ότι αγόραζαν ή κατανάλωναν τα προϊόντα. Παρά το ότι το νερό του καναλιού χρησιμοποιείται για πότισμα στο υπέδαφος και όχι τα βρώσιμα μέρη των φυτών αγγουριού, ο ιδιοκτήτης της Bedner Growers, Steve Bedner, δήλωσε ότι αυτή η πρακτική συμμορφώνεται με τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς και είναι κοινή στη βιομηχανία. Οι ερευνητές αρχικά πίστευαν ότι υπήρχαν δύο ξεχωριστά κρούσματα σαλμονέλας που σχετίζονταν με τα αγγούρια, αλλά τα ενοποίησαν λόγω ομοιοτήτων όπως ο χρόνος και το είδος της τροφής που καταναλώνονταν από τους πληγέντες.

Σύμφωνα με τον FDA, σχεδόν το 70% των ασθενών που ερωτήθηκαν είχαν καταναλώσει αγγούρια πριν αρρωστήσουν. Αν και η Bedner Growers ολοκλήρωσε την περίοδο καλλιέργειας και συγκομιδής αγγουριού και δεν υπάρχει υπόλοιπο προϊόν από το αγρόκτημα στην αγορά, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον προσδιορισμό τυχόν περαιτέρω κινδύνων για το κοινό.

Αφήστε μια απάντηση