• 06/07/2024 01:40

Η Έβερτον εξασφάλισε την υπογραφή του επιθετικού Ndiaye με πενταετές συμβόλαιο

Η Έβερτον εξασφάλισε την υπογραφή του επιθετικού Ndiaye με πενταετές συμβόλαιο

Η Everton FC υπέγραψε τον επιθετικό της Σενεγάλης Iliman Ndiaye από τη Marseille με πενταετές συμβόλαιο έναντι αμοιβής περίπου 15 εκατομμυρίων λιρών. Ο Ndiaye, ο οποίος σκόραρε τέσσερα γκολ σε 46 παιχνίδια για τη Marseille την περασμένη σεζόν, εντάχθηκε στη γαλλική ομάδα από τη Sheffield United το προηγούμενο καλοκαίρι. Η απόδοσή του βοήθησε τη Μαρσέιγ να φτάσει στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο προπονητής Sean Dyche εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την προσθήκη του 24χρονου φόργουορντ, αναφέροντας τα νιάτα του, την εμπειρία του σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και τον θετικό αντίκτυπο στην ομάδα. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αποδέχτηκε απρόθυμα μια αναφερόμενη προσφορά 20 εκατομμυρίων λιρών για τον Ndiaye μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση με 14 γκολ και 11 ασίστ στη σεζόν 2022-23 που κέρδισε την άνοδο.

Ο Ndiaye υπέγραψε αρχικά στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ από την ομάδα εκτός πρωταθλήματος Boreham Wood το 2019 και στο παρελθόν ήταν μέλος της ακαδημίας της Marseille πριν μετακομίσει στη Σενεγάλη, την πατρίδα του πατέρα του. Είναι η τρίτη μεταγραφή της Έβερτον για το καλοκαίρι, μετά την επιστροφή του εξτρέμ Τζακ Χάρισον ως δανεικός από τη Λιντς και τη μόνιμη μετακίνηση του κεντρικού μέσου Τιμ Ιρογκμπουνάμ από την Άστον Βίλα.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την ευκαιρία να ενταχθεί στην Έβερτον, ο Ndiaye αναφέρθηκε στο μέγεθος, την ιστορία και τον ρόλο που μπορεί να παίξει στη μελλοντική τους κατεύθυνση. Με 20 διεθνείς συμμετοχές στο ενεργητικό του, ο Ndiaye είναι ενθουσιασμένος που είναι μέρος του ταξιδιού της Everton και ανυπομονεί να συμβάλει στην επιτυχία της ομάδας. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου Kevin Thelwell επαίνεσε την ποιότητα του Ndiaye και εξέφρασε τη σιγουριά του για την ικανότητά του να ενθουσιάσει τους οπαδούς της Everton και να ενισχύσει τις επιθετικές δυνατότητες της ομάδας.

Αφήστε μια απάντηση