• 06/07/2024 11:15

Η Γιουβέντους εξασφάλισε με επιτυχία τον μέσο της Έβερτον στην τελευταία μεταγραφική συμφωνία του καλοκαιριού

Η Γιουβέντους εξασφάλισε με επιτυχία τον μέσο της Έβερτον στην τελευταία μεταγραφική συμφωνία του καλοκαιριού

Η Γιουβέντους δεν χάνει χρόνο για να ενισχύσει την ομάδα της κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, με τον μέσο της Έβερτον, Χάνα Μπένισον, να έρχεται πιο πρόσφατος στο Τορίνο. Ο ιταλικός σύλλογος επιβεβαίωσε την άφιξη του Μπένισον με μόνιμη μεταγραφή έναντι άγνωστης αμοιβής, μετά τις φήμες για μεταγραφή του στην Ιταλία τον περασμένο μήνα.

Το 2021, η Έβερτον έσπασε το ρεκόρ μεταγραφών της για να αποκτήσει τον έφηβο Μπένισον για ένα ποσό που ξεπερνά τις 150.000 £. Με 81 συμμετοχές και οκτώ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Μπένισον υπήρξε βασικός παίκτης για την ομάδα WSL. Ωστόσο, τώρα ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη Serie A Femminile, όπου θα έχει την ευκαιρία να παίξει με διαφορετικό στυλ σε σύγκριση με την Έβερτον.

Εξηγώντας την απόφασή της να φύγει από το Merseyside, η Bennison δήλωσε ότι επιδίωκε κάτι διαφορετικό από την εμπειρία της στην Έβερτον. Πιστεύει ότι το στυλ παιχνιδιού στη Γιουβέντους και στην Ιταλία γενικότερα περιλαμβάνει περισσότερη κατοχή και εστίαση στη διατήρηση της μπάλας, κάτι που ευθυγραμμίζεται με τις προτιμήσεις της στο παιχνίδι.

Αφού κυριάρχησε στο ιταλικό ποδόσφαιρο για πέντε συνεχόμενες σεζόν από το 2017 έως το 2022, η Γιουβέντους αντιμετώπισε προκλήσεις από τη Ρόμα στις δύο προηγούμενες εκστρατείες. Η Ρόμα κέρδισε συνεχόμενους τίτλους το 2022/23 και το 2023/24, θέτοντας τις βάσεις για μια συναρπαστική μάχη την επερχόμενη σεζόν 2024/25.

Με νέες μεταγραφές όπως η Alessia Captelletti, η Valentina Bergamaschi και η Giulia Bison, η Γιουβέντους στοχεύει να διεκδικήσει ξανά τη θέση της στην κορυφή του ιταλικού γυναικείου ποδοσφαίρου. Αυτές οι προσθήκες στην ομάδα αναμένεται να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της Γιουβέντους και να βελτιώσουν τις πιθανότητές της για επιτυχία την ερχόμενη σεζόν.

Αφήστε μια απάντηση