• 06/07/2024 08:15

Η Ιορδανία λαμβάνει 700 εκατομμύρια δολάρια από την Παγκόσμια Τράπεζα για πρωτοβουλίες εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Η Ιορδανία λαμβάνει 700 εκατομμύρια δολάρια από την Παγκόσμια Τράπεζα για πρωτοβουλίες εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας ενέκρινε δύο νέα προγράμματα στην Ιορδανία για την ενίσχυση του ανθρώπινου κεφαλαίου μέσω επενδύσεων στην εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική βοήθεια, καθώς και για την αύξηση της ανθεκτικότητας των νοικοκυριών σε κραδασμούς. Αυτά τα προγράμματα, το πρόγραμμα ανθρώπινου κεφαλαίου της Ιορδανίας και το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού εκπαίδευσης, δεξιοτήτων και διοικητικών μεταρρυθμίσεων της Ιορδανίας – MASAR, έχουν συνολική χρηματοδότηση 700 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι να προωθήσουν τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, να βελτιώσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης και να προσφέρουν στους νέους δεξιότητες που απαιτούνται για τη μελλοντική αγορά εργασίας.

Η Ιορδανία έχει αντιμετωπίσει εξωτερικά σοκ που επηρέασαν την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, παρά το γεγονός ότι επαινείται για την ανθεκτικότητά της. Με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της κάτω των 30 ετών, η Ιορδανία έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει το δημογραφικό της μέρισμα για ανάπτυξη και ανάπτυξη. Ωστόσο, υπάρχουν κενά στην πρόσβαση στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα στην πρώιμη παιδική ηλικία, καθώς και ανάγκη για αυξημένες επενδύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και την επέκταση των ευκαιριών επαγγελματικής κατάρτισης.

Το Πρόγραμμα Ανθρώπινου Κεφαλαίου της Ιορδανίας επικεντρώνεται στην υποστήριξη της διακυβέρνησης και της αποτελεσματικότητας στους κοινωνικούς τομείς για να εξασφαλίσει καλύτερα αποτελέσματα για τους Ιορδανούς και να ενισχύσει την ανθεκτικότητα. Το πρόγραμμα MASAR στοχεύει να εξοπλίσει τα παιδιά και τους νέους με σχετικές δεξιότητες για την αγορά εργασίας και τον οικονομικό μετασχηματισμό. Μέχρι το 2029, η MASAR αναμένεται να επιτύχει σημαντικά ορόσημα, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής περισσότερων μαθητών σε προγράμματα πρώιμης εκπαίδευσης, της βελτίωσης των βασικών δεξιοτήτων και της αύξησης των ευκαιριών επαγγελματικής και τεχνικής κατάρτισης για τους μαθητές.

Αυτά τα προγράμματα ευθυγραμμίζονται με τις μεταρρυθμιστικές προτεραιότητες της Ιορδανίας και στοχεύουν στην υποστήριξη της εφαρμογής του προγράμματος «Smart Jordan». Δίνουν επίσης προτεραιότητα στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου και υποστηρίζουν τις συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και του δημόσιου τομέα. Συνολικά, αυτά τα προγράμματα στοχεύουν στη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού, χωρίς αποκλεισμούς και ανταποκρινόμενου εκπαιδευτικού συστήματος στην Ιορδανία.

Αφήστε μια απάντηση