• 06/07/2024 03:22

Ημερίδα της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τις Διακονίες Ψυχικής Υγείας υπό την ηγεσία της Συνέλευσης των Επισκόπων

Ημερίδα της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής για τις Διακονίες Ψυχικής Υγείας υπό την ηγεσία της Συνέλευσης των Επισκόπων

Στο Κληρικολαϊκό Συνέδριο του 2024, οι Sangeetha S. Thomas (MS), Randa K. Anderson (PhD), Fr. Ο Vasili Hillhouse (M.Div., MA) και η Rebecca Pearsall (MSW) διηύθυναν από κοινού ένα εργαστήριο που εμβαθύνει στις διακονίες ψυχικής υγείας που παρέχονται από τη Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με τίτλο The Assembly of Bishops' Mental Health Υπουργεία. Στόχος του εργαστηρίου ήταν να διερευνήσει τη διασταύρωση πνευματικής φροντίδας και διακονίας στην αντιμετώπιση των αναγκών ψυχικής υγείας των ενοριτών.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνθηκαν να εξετάσουν τον περίπλοκο χώρο όπου συναντώνται η πνευματική ευεξία και η υποστήριξη ψυχικής υγείας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τρόπους με τους οποίους οι κληρικοί και οι ηγέτες της ενορίας μπορούν να προωθήσουν τη συνολική ευημερία των εκκλησιών τους. Τα βασικά θέματα της συζήτησης περιελάμβαναν τις υπεύθυνες σκέψεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη, την επικράτηση των θεμάτων ψυχικής υγείας στις κοινότητες, τον αντίκτυπο του κοινωνικο-πολιτισμικού στιγματισμού γύρω από την ψυχική υγεία και πώς αυτό το στίγμα μπορεί να επηρεάσει την πνευματική ανάπτυξη ενός ατόμου.

Επιπλέον, το εργαστήριο τόνισε τους ποικίλους πόρους που είναι διαθέσιμοι για να υποστηρίξουν άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Αντιμετωπίζοντας αυτές τις αυξανόμενες ανάγκες, ο κλήρος και η ηγεσία της ενορίας μπορούν να φροντίσουν αποτελεσματικά την ολιστική ευημερία των εκκλησιών τους και να δημιουργήσουν ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για όσους αναζητούν βοήθεια. Το εργαστήριο παρείχε πολύτιμες γνώσεις και πρακτικά εργαλεία στους συμμετέχοντες για να ενσωματώσουν τα υπουργεία ψυχικής υγείας στις υπάρχουσες πρακτικές πνευματικής φροντίδας τους.

Αφήστε μια απάντηση