• 06/07/2024 07:58

Israeli attack in southern Lebanon results in death of at least two, including Hezbollah commander

Israeli attack in southern Lebanon results in death of at least two, including Hezbollah commander

Οι εντάσεις στην περιοχή κλιμακώθηκαν όταν δύο άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός διοικητή της Χεζμπολάχ ονόματι Abu Nimah Nasser, σκοτώθηκαν σε επίθεση με drone του ισραηλινού στρατού κοντά στην Τύρο, στο νότιο Λίβανο. Ο Νάσερ ήταν ανώτερος διοικητής της μονάδας Αζίζ Χεζμπολάχ, μιας από τις τρεις περιφερειακές μεραρχίες της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Al Hosh, νοτιοανατολικά της Τύρου.

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας της Χεζμπολάχ στις οποίες έχει πρόσβαση το Al Jazeera, ο Νάσερ και το άλλο θύμα ταξίδευαν με ένα όχημα όταν χτυπήθηκε από το ισραηλινό drone. Οι θάνατοι σημειώθηκαν εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή μετά την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο μεγάλης κλίμακας επιχείρησης στα σύνορα με τον Λίβανο. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη καθώς και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να ανταλλάσσουν απειλές και να λαμβάνουν μέτρα που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω τη σύγκρουση.

Αφήστε μια απάντηση