• 06/07/2024 04:24

Κανένας υπουργός δεν θα συμμετάσχει στην ετήσια συνέλευση του Cepyme καθώς μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματιών

Κανένας υπουργός δεν θα συμμετάσχει στην ετήσια συνέλευση του Cepyme καθώς μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματιών

Η ένταση μεταξύ επιχειρηματιών και εκτελεστικών αρχών γίνεται ολοένα και πιο εμφανής, ειδικά στις συζητήσεις για την περικοπή της εργάσιμης ημέρας. Η πρόσφατη απουσία εκτελεστικών εκπροσώπων στην Ετήσια Συνέλευση του Cepyme ανέδειξε αυτή την ένταση, με τον Υπουργό Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Jose Luis Escriva, να μην παρευρεθεί όπως είχε προγραμματιστεί. Αυτή η απουσία συνέπεσε με την ανακοίνωση ενός μανιφέστου κατά της παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας και υπέρ της επιχειρηματικής ελευθερίας που έπρεπε να διαβαστεί στην εκδήλωση.

Το μανιφέστο, με τίτλο «Μανιφέστο των ισπανικών ΜΜΕ για την ελευθερία των επιχειρήσεων», στοχεύει να απωθήσει αυτά που οι μικρές επιχειρήσεις θεωρούν παρεμβατικά μέτρα από την κυβέρνηση. Ενώ το Υπουργείο Ψηφιακής Μετάβασης δεν επιβεβαίωσε την παρουσία του Escriva, υπήρξαν αναφορές ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να πιέσει την εργοδοτική ένωση για ένα αντίγραφο του μανιφέστου. Αυτό οδήγησε στην απόφαση του Escriva να μην παραστεί στην εκδήλωση, παρά την κοινή παρουσία υπουργών στις εκδηλώσεις του Cepyme στο παρελθόν.

Η ένταση μεταξύ της εκτελεστικής εξουσίας και των εργοδοτών έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετό καιρό, με διαφωνίες σχετικά με προτάσεις για μείωση της εργάσιμης ημέρας στην Ισπανία. Η Cepyme υπολόγισε ότι μια τέτοια μείωση θα μπορούσε να κοστίσει στις εταιρείες δισεκατομμύρια ευρώ, οδηγώντας σε αδιέξοδο μεταξύ του εργοδοτικού συλλόγου και του υπουργείου Εργασίας. Η εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Banco Santander έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή αυτής της αντιπαράθεσης, χωρίς καμία λύση.

Παρά την απουσία εκτελεστικής εκπροσώπησης, η εκδήλωση θα συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί, με παρόντες επιχειρηματίες και πολιτικούς. Η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων συνεχίζει να κλιμακώνεται, υπογραμμίζοντας ένα βαθύ χάσμα στις προοπτικές για τις οικονομικές πολιτικές και κανονισμούς.

Αφήστε μια απάντηση