• 06/07/2024 08:31

Matthijs van Nieuwkerk and RTL part ways

Matthijs van Nieuwkerk and RTL part ways

Ο Ολλανδός παρουσιαστής Matthijs van Nieuwkerk δεν θα εργάζεται πλέον για τον εμπορικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTL μετά την απόφαση να τερματίσουν τη συνεργασία τους που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Ο Van Nieuwkerk και το RTL είχαν υπογράψει συμβόλαιο στα τέλη του περασμένου έτους για την παραγωγή τηλεόρασης μαζί για τέσσερα χρόνια, αλλά η συνεργασία ανεστάλη επ' αόριστον μετά από αναφορά της Επιτροπής Van Rijn.

Η έκθεση, η οποία διερεύνησε την ανάρμοστη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας στο πρόγραμμα «De wereld draait door» που φιλοξενούσε ο Van Nieuwkerk για δεκαπέντε χρόνια, προκλήθηκε από ένα άρθρο στο Volkskrant σχετικά με την ανάρμοστη συμπεριφορά του Van Nieuwkerk και την εργασιακή κουλτούρα στην έκθεση. Η επιτροπή διαπίστωσε ότι περισσότεροι από 1.484 υπάλληλοι είχαν βιώσει ανάρμοστη συμπεριφορά το περασμένο έτος, με τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες να αναφέρουν ότι ήταν στόχος ή ήταν μάρτυρες μιας τέτοιας συμπεριφοράς.

Η έρευνα αποκάλυψε ένα σοβαρό και διαδεδομένο ζήτημα ανάρμοστης συμπεριφοράς και εκφοβισμού στην Ολλανδική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (NPO), που οδήγησε στη διακοπή της συνεργασίας με το RTL. Ο Van Nieuwkerk εξέφρασε την προτίμηση για ελευθερία και το κανάλι δήλωσε ότι σεβάστηκε την απόφασή του δεδομένων των συνθηκών.

Ο Van Nieuwkerk επρόκειτο να παρουσιάσει ένα talk show τις Κυριακές στο RTL και επίσης εξετάζονταν για ένα πρόγραμμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Παρίσι. Ωστόσο, με την οριστική λήξη της συνεργασίας, δεν θα συνεργάζεται πλέον με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Το κανάλι του ευχήθηκε καλή επιτυχία για το μέλλον υπό το φως της κατάστασης.

Αφήστε μια απάντηση