• 06/07/2024 05:29

Μετά από δύο δεκαετίες, μια γυναίκα από το Τέξας από το The Woodlands τελικά αναγνώρισε χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής DNA

Μετά από δύο δεκαετίες, μια γυναίκα από το Τέξας από το The Woodlands τελικά αναγνώρισε χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής DNA

Μια ψυχρή υπόθεση 20 ετών που αφορούσε την ανακάλυψη ενός αγνώστου ταυτότητας νεογέννητου, ονόματι Angel Baby Doe, επιλύθηκε τελικά μέσω προηγμένης τεχνολογίας DNA που αναπτύχθηκε από την Othram στο The Woodlands. Τον Νοέμβριο του 2001, το άψυχο σώμα ενός νεογέννητου κοριτσιού, τυλιγμένο σε ένα σακάκι με τον ομφάλιο λώρο του ακόμα συνδεδεμένο, βρέθηκε κατά μήκος του Briar Oaks Road.

«Ο θάνατος του Angel Baby Doe ράγισε τις καρδιές των βουλευτών και των αξιωματικών που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Τζόνσον Άνταμ Κινγκ. «Επειδή αυτό το παιδί δεν είχε οικογένεια για να υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη ή να θρηνήσει γι' αυτήν, οι βουλευτές εκπλήρωσαν αυτόν τον ρόλο. Δεν την ξέχασαν ποτέ και κράτησαν την υπόθεση ζωντανή για πάνω από 2 δεκαετίες». Οι περιστάσεις έδειξαν άσεμνο παιχνίδι, που οδήγησε σε εκτενή έρευνα από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τζόνσον. Παρά τις προσπάθειες πολλών ετών, το βρέφος παρέμεινε αγνώστων στοιχείων.

Τον Ιούνιο του 2021, έγινε μια σημαντική ανακάλυψη όταν το Γραφείο του Σερίφη συνεργάστηκε με τον Othram, ο οποίος ανέπτυξε με επιτυχία ένα προφίλ DNA από τα λείψανα του βρέφους χρησιμοποιώντας ιατροδικαστική αλληλουχία γονιδιώματος. Αυτό επέτρεψε στην ομάδα γενεαλογίας τους να εντοπίσει οικογενειακές συνδέσεις και τελικά να ταυτοποιήσει τη μητέρα του βρέφους ως Shelby Stotts.

Η Stotts έχει κατηγορηθεί για πολλαπλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας δεύτερου βαθμού, για φερόμενη πρόκληση του θανάτου της κόρης της μέσω απερίσκεπτων ενεργειών. Η υπόθεση υπογραμμίζει τη δέκατη πέμπτη επιτυχή επίλυση μιας ψυχρής περίπτωσης της Othram στο Τέξας μέσω της τεχνολογίας DNA της, που χρηματοδοτείται από μια πρωτοβουλία crowdfunding DNASolves®. Ο ρόλος του Othram στο The Woodlands καταδεικνύει τη σημασία των επιστημονικών προόδων για την επίλυση μακροχρόνιων μυστηρίων και την παροχή δικαιοσύνης σε οικογένειες και κοινότητες.

Καθώς συνεχίζονται οι νομικές διαδικασίες εναντίον του Stotts, οι αρχές τονίζουν τον κρίσιμο ρόλο της τεχνολογίας DNA στην επίλυση κρυολογημάτων και στη διασφάλιση λογοδοσίας.

Αφήστε μια απάντηση