• 06/07/2024 05:07

Μια ισχυρή ενιαία αγορά της ΕΕ είναι απαραίτητη για την προώθηση της ανάπτυξης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων πέρα ​​από τα σύνορα

Μια ισχυρή ενιαία αγορά της ΕΕ είναι απαραίτητη για την προώθηση της ανάπτυξης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων πέρα ​​από τα σύνορα

Το νέο Συμβούλιο της Προεδρίας της ΕΕ ξεκίνησε, με την Ουγγαρία να ηγείται κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου για το μέλλον της ΕΕ. Καθώς η Ουγγαρία κρατά τα ηνία, η εστίαση είναι στο πώς μπορούν να βοηθήσουν την Ευρώπη να γίνει μια ψηφιακή δύναμη. Για να αποκτήσουμε μια εικόνα σχετικά με αυτό, μιλήσαμε με τον Vinnai Balázs, τον πρόεδρο της IVSZ, το Ούγγρο μέλος μας. Σύμφωνα με τον Balázs, η Ουγγαρία θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην προώθηση της καινοτομίας της τεχνητής νοημοσύνης, στην κάλυψη του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων και στην υποστήριξη των τεχνολογικών εταιρειών να αναπτυχθούν εντός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ.

Όταν ρωτήθηκε για την προτεραιότητα στον τομέα της τεχνολογίας, ο Balázs τόνισε τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης, των δεδομένων και των τεχνολογιών cloud. Τόνισε επίσης την ανάγκη εκπαίδευσης των ανθρώπων σε ψηφιακές δεξιότητες σε ολόκληρη την ΕΕ, καθώς αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία στην ψηφιακή εποχή. Η προσέγγιση της Ουγγαρίας στο ψηφιακό μπορεί να προσφέρει πολύτιμα μαθήματα για την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων φιλικών προς τον χρήστη διαδικτυακών υπηρεσιών, ισχυρής υποδομής συνδεσιμότητας και ενός ταλαντούχου εργατικού δυναμικού που συμβάλλει στη φήμη της Ουγγαρίας ως τεχνολογικού κόμβου στην Ευρώπη.

Ο Balázs τόνισε την εκπαίδευση ως το κλειδί για να γίνει μια ψηφιακή δύναμη, καθώς το χάσμα μεταξύ ψηφιακά μορφωμένων και μη μορφωμένων ατόμων διευρύνεται, ειδικά με τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Η αντιμετώπιση αυτού του κενού μέσω της εκπαίδευσης είναι απαραίτητη για τη μελλοντική επιτυχία. Επιπλέον, η εστίαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας για την Ουγγαρία, καθώς στοχεύει στην εξαγωγή ιδεών, γνώσεων και ικανοτήτων για την ενίσχυση των ΜΜΕ. Η οικοδόμηση μιας ενιαίας αγοράς όπου οι επιχειρήσεις, ιδίως στον τομέα της τεχνολογίας, μπορούν να ευδοκιμήσουν είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την καινοτομία στην Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση