• 03/07/2024 19:41

Μια λαμπερή εμφάνιση από Πολωνούς σκακιστές στο Πρωτάθλημα FISU 2024 στο Mind Sports

Μια λαμπερή εμφάνιση από Πολωνούς σκακιστές στο Πρωτάθλημα FISU 2024 στο Mind Sports

Το Entebbe 2024 FISU World University Championship Mind Sports ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην κεντρική Ουγκάντα. Η εκδήλωση περιελάμβανε ανταγωνισμό στο σκάκι και συγκέντρωσε συμμετέχοντες από 16 διαφορετικές χώρες. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το Entebbe φιλοξένησε μια εκδήλωση FISU, καθώς προηγουμένως διεξήγαγε το FISU Championship Cross Country το 2014.

Στους αγώνες σκακιού, οι Πολωνοί παίκτες έδειξαν την κυριαρχία τους διεκδικώντας τρεις στους τέσσερις ατομικούς τίτλους. Στο αγώνισμα blitz γυναικών, η Πολωνία σάρωσε στο βάθρο με τη Julia Antolak να παίρνει το χρυσό μετάλλιο, τη Liwia Jarocka να εξασφαλίζει το ασημένιο και την Anna Kubicka να κερδίζει το χάλκινο.

Η Aakanksha Hagawane από την Ινδία αναδείχθηκε νικητής στο κλασικό αγώνισμα των γυναικών μετά από έναν στενό διαγωνισμό που έληξε με ισοπαλία τεσσάρων κατευθύνσεων. Στο κλασικό τουρνουά ανδρών, ο Milosz Szpar από την Πολωνία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο μπροστά από δύο Γάλλους αθλητές.

Η Πολωνία συνέχισε την επιτυχία της στο αγώνισμα blitz ανδρών, με τον Igor Janik να παίρνει το χρυσό μετάλλιο. Ο Janik έχει ιστορικό επιτυχιών σε αγώνες FISU και τον ακολούθησαν στενά ο Richard Mladek από την Τσεχία και ο Richard Turcan από τη Σλοβακία στη βαθμολογία.

Συνολικά, το Entebbe 2024 FISU World University Championship Mind Sports ήταν μια συναρπαστική εκδήλωση που ανέδειξε τις δεξιότητες και το ταλέντο των σκακιστών από όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση