• 06/07/2024 04:16

Ο Goolsbee από τη Fed αναφέρει κόκκινες σημαίες στην πραγματική οικονομία

Ο Goolsbee από τη Fed αναφέρει κόκκινες σημαίες στην πραγματική οικονομία

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σικάγου, Austan Goolsbee, σημείωσε ορισμένα «προειδοποιητικά σημάδια» αποδυνάμωσης της οικονομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNBC. Τόνισε τη σημασία του στόχου της Fed να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς να επηρεάσει αρνητικά την αγορά εργασίας. Ο Goolsbee δήλωσε ότι βλέπει σημάδια οικονομικής αποδυνάμωσης και εξέφρασε ανησυχίες για την τρέχουσα πορεία του πληθωρισμού. Τόνισε τον στόχο της Fed για πληθωρισμό 2% και τις επιπτώσεις στα επιτόκια.

Τα σχόλια του Goolsbee έγιναν κατά τη διάρκεια συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Σίντρα της Πορτογαλίας, όπου συζήτησε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία των ΗΠΑ. Ανέφερε ότι η Fed πρέπει να παρακολουθεί προσεκτικά τις τάσεις του πληθωρισμού και να προσαρμόζει ανάλογα την πολιτική για να επιτύχει τους στόχους της. Ο Goolsbee τόνισε την ανάγκη εξισορρόπησης της οικονομικής ανάπτυξης με τη σταθερότητα των τιμών για τη στήριξη της βιώσιμης επέκτασης.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής για τη στήριξη της ανάπτυξης της οικονομίας, διατηρώντας παράλληλα σταθερές τιμές. Οι παρατηρήσεις του Goolsbee υπογράμμισαν τη σημασία των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση πιθανών οικονομικών κινδύνων και αβεβαιοτήτων. Καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής περιηγούνται στις εξελισσόμενες οικονομικές συνθήκες, στοχεύουν στην εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών για την προώθηση της μακροπρόθεσμης σταθερότητας και ευημερίας.

Αφήστε μια απάντηση