• 03/07/2024 19:09

Ο Μεταποιητικός Τομέας συνεχίζει να αγωνίζεται τον Ιούνιο λόγω της χαμηλής ζήτησης

Ο Μεταποιητικός Τομέας συνεχίζει να αγωνίζεται τον Ιούνιο λόγω της χαμηλής ζήτησης

Τον Ιούνιο, ο μεταποιητικός τομέας συνέχισε να παρουσιάζει αδυναμία, που χαρακτηρίζεται από χαμηλή ζήτηση, περιορισμένη παραγωγή και μειωμένη εμπιστοσύνη μεταξύ των στελεχών του εργοστασίου. Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες ενδείξεις ανακούφισης καθώς το κόστος παραγωγής μειώθηκε, υποδηλώνοντας μια πιθανή χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Το Ινστιτούτο Διαχείρισης Εφοδιασμού (ISM) ανέφερε δείκτη βιομηχανικών υπευθύνων αγορών (PMI) 48,5% τον Ιούνιο, ο οποίος ήταν χαμηλότερος από τα αποτελέσματα του Μαΐου και κάτω από τις προσδοκίες. Αυτό σηματοδότησε τον τρίτο συνεχόμενο μήνα πτώσης του δείκτη, ο οποίος μειώθηκε σε 19 από τους τελευταίους 20 μήνες. Παρόλα αυτά, η ευρύτερη οικονομία εξακολουθεί να δείχνει σημάδια επέκτασης.

Τα νέα επίπεδα παραγγελιών έδειξαν μείωση της ζήτησης των πελατών, ενώ οι χαμηλότερες εξαγωγές και οι εκκρεμείς παραγγελίες έδειξαν επίσης εξασθένηση της ζήτησης. Τα υψηλά επιτόκια συνεχίζουν να δημιουργούν προκλήσεις για τον μεταποιητικό τομέα, σύμφωνα με τον Timothy Fiore, Πρόεδρο της Επιτροπής Έρευνας Επιχειρήσεων Κατασκευής ISM.

Μια ξεχωριστή έκθεση της S&P Global Market Intelligence αποκάλυψε μικρή δυναμική στον κλάδο, με την εμπιστοσύνη των ηγετών των επιχειρήσεων στη μεταποίηση να βρίσκεται σε χαμηλό 19 μηνών. Οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό περιλαμβάνουν τη μετατόπιση της ζήτησης από αγαθά στις υπηρεσίες μετά την πανδημία, καθώς και ανησυχίες για την αύξηση των τιμών και των επιτοκίων.

Η έρευνα ISM έδειξε επίσης πτώση του δείκτη τιμών που καταβλήθηκε, ο οποίος έφτασε στο 52,1%, και πτώση στις αυξήσεις των τιμών προμηθευτή, όπως μετρήθηκε από τον S&P Global PMI. Συνολικά, τα στοιχεία υποδηλώνουν συνεχιζόμενη αδυναμία στον μεταποιητικό τομέα, με ορισμένους δείκτες να υποδηλώνουν μείωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Αφήστε μια απάντηση