• 06/07/2024 07:43

Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Voestalpine έκπληκτος από τον ενθουσιασμό για τη βελτίωση του ισολογισμού

Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Voestalpine έκπληκτος από τον ενθουσιασμό για τη βελτίωση του ισολογισμού

Η εταιρεία χάλυβα Voestalpine δέχτηκε κριτική για λανθασμένες κρατήσεις συνολικού ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ. Το θέμα αυτό αναφέρθηκε μόνο στην ετήσια έκθεση και δεν εξετάστηκε όταν παρουσιάστηκαν τα ετήσια αποτελέσματα στις αρχές Ιουνίου. Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Βόλφγκανγκ Έντερ εξέφρασε την έκπληξή του για τη δημόσια συζήτηση γύρω από τα στολίδια του ισολογισμού.

Ο Έντερ σημείωσε ότι οι λανθασμένες αναρτήσεις τα τελευταία 12 χρόνια ήταν κατά μέσο όρο 8,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αλλά η εταιρεία δημιούργησε 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε EBITDA την ίδια περίοδο. Παρά τις λανθασμένες κρατήσεις, η σταθερότητα της εταιρείας δεν διακυβεύτηκε και δεν έγινε ανάληψη κεφαλαίων. Ο Έντερ, ο οποίος είναι υποψήφιος για επανεκλογή, διαβεβαίωσε τους μετόχους ότι το σύστημα εσωτερικού ελέγχου του ομίλου παρέμεινε άθικτο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Herbert Eibensteiner αναγνώρισε ότι η επικοινωνία θα μπορούσε να ήταν καλύτερη σχετικά με τις λανθασμένες κρατήσεις. Παραδέχτηκε ότι η εταιρεία θα έπρεπε να ήταν πιο πρόθυμη για το θέμα. Παρά το γεγονός ότι ενήργησε νόμιμα και διόρθωσε τις λανθασμένες αναρτήσεις από το 2012, η ​​εταιρεία δέχτηκε κριτική από τους μετόχους και βρίσκεται υπό έρευνα από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Αγοράς.

Το θέμα εξετάζεται αυτή τη στιγμή από γερμανικό δικηγορικό γραφείο και ελεγκτές, με λεπτομερείς πληροφορίες που θα κοινοποιηθούν στο κοινό μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες. Οι μέτοχοι εξέφρασαν σκεπτικισμό στην Ετήσια Γενική Συνέλευση και οι συζητήσεις γύρω από τις ωραιοποιήσεις του ισολογισμού πιθανότατα συνεχίστηκαν. Η ζωντανή μετάδοση της συνάντησης διακόπηκε πριν ληφθούν κρίσιμα ψηφίσματα λόγω των συνεχιζόμενων ερευνών και του δημόσιου ελέγχου.

Αφήστε μια απάντηση