• 01/07/2024 18:03

Ο Verstappen διεκδικεί τη νίκη στον αγώνα σπριντ της Αυστρίας καθώς ο Norris εξασφαλίζει την τρίτη θέση

Ο Verstappen διεκδικεί τη νίκη στον αγώνα σπριντ της Αυστρίας καθώς ο Norris εξασφαλίζει την τρίτη θέση

Το Grand Prix της Αυστρίας ήταν ένας έντονος αγώνας που είδε τους Max Verstappen, Lando Norris και Oscar Piastri να αγωνίζονται για τις πρώτες θέσεις. Ο Verstappen κατάφερε να συγκρατήσει τους οδηγούς της McLaren στον αγώνα σπριντ για να εξασφαλίσει τη νίκη. Ο Norris, ο οποίος αρχικά αμφισβήτησε τον Verstappen, έχασε τη δεύτερη θέση από το Piastri στους πρώτους γύρους του αγώνα.

Παρά τις καλύτερες προσπάθειές του, ο Norris δεν μπόρεσε να ανακτήσει τη θέση του από το Piastri καθώς προχωρούσε ο αγώνας. Πίσω από τους ηγέτες, ο George Russell κατάφερε να εξασφαλίσει μια σταθερή τέταρτη θέση με τη Mercedes του. Ο Λιούις Χάμιλτον, από την άλλη, έπρεπε να συμβιβαστεί με την έκτη θέση αφού αντιμετώπισε κάποιες προκλήσεις στην πίστα.

Ο Charles Leclerc έκανε μια εντυπωσιακή επιστροφή για να τερματίσει έβδομος αφού ξεκίνησε από τη 10η θέση λόγω τεχνικού προβλήματος στις κατατακτήριες. Ο Sergio Perez εξασφάλισε την τελική θέση των βαθμών στην όγδοη θέση για τη Red Bull.

Οι McLarens έδειξαν εξαιρετικό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ιδιαίτερα στις αργές στροφές και τις ευθείες του πρώτου τομέα. Ωστόσο, η απόδοση της Red Bull στις πιο γρήγορες γωνίες του δεύτερου και του τρίτου τομέα βοήθησε τον Verstappen να διατηρήσει το προβάδισμά του.

Ο Νόρις έκανε μια τολμηρή κίνηση για να προσπεράσει τον Βερστάπεν, αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη θέση, επιτρέποντας στον Πιάστρι να τον προσπεράσει κρυφά. Παρά την προσπάθεια επιστροφής στους τελευταίους γύρους, ο Norris δεν μπόρεσε να αμφισβητήσει τον Piastri για τη δεύτερη θέση. Ο αγώνας είδε έντονες μάχες και κλειστούς αγώνες καθ' όλη τη διάρκεια, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό θέαμα για τους οπαδούς.

Αφήστε μια απάντηση