• 06/07/2024 04:30

Οι ισχυρές ιδιότητες της ντομάτας κατά του καρκίνου: Οφέλη για την υγεία

Οι ισχυρές ιδιότητες της ντομάτας κατά του καρκίνου: Οφέλη για την υγεία

Οι ντομάτες δεν είναι μόνο νόστιμες αλλά και γεμάτες με βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία σας. Σύμφωνα με την Katrina Sommer, μια προηγμένη κλινική διαιτολόγο με OSF HealthCare, οι ντομάτες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου λόγω του Φυτοχημικού περιεχομένου τους. Τα φυτοχημικά είναι μπόνους θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται σε φυτικές τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και δρουν ως αντιοξειδωτικά, με το Λυκοπένιο να είναι ένα από αυτά.

Το λυκοπένιο, ένα είδος καροτενοειδούς που βρίσκεται στις ντομάτες, το καρπούζι και το γκρέιπφρουτ, δίνει σε αυτά τα φρούτα το έντονο κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα τους. Ο Sommer συνιστά να μαγειρεύετε ντομάτες και να τις περιχύνετε με ελαιόλαδο για να βοηθήσετε την απορρόφηση από τον οργανισμό. Έρευνα από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) έχει δείξει ότι η υψηλή πρόσληψη ντομάτας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Εάν δεν είστε λάτρης του να τρώτε ντομάτες μόνες τους, η ενσωμάτωσή τους σε πιάτα όπως η σάλτσα ντομάτας ή η σούπα ντομάτας μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο μπακάλικο, μην ξεχάσετε να μαζέψετε φρέσκες, ζουμερές ντομάτες για να διατηρήσετε την υγεία σας στο αποκορύφωμά της.

Αφήστε μια απάντηση