• 06/07/2024 05:42

Οι ισραηλινές εταιρείες δηλώνουν ότι η κατάσταση της ασφάλειας δεν αποτελεί σημαντικό λόγο ανησυχίας όσον αφορά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Οι ισραηλινές εταιρείες δηλώνουν ότι η κατάσταση της ασφάλειας δεν αποτελεί σημαντικό λόγο ανησυχίας όσον αφορά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Το Κεντρικό Γραφείο Στατιστικής δημοσίευσε πρόσφατα στοιχεία από την Έρευνα Επιχειρηματικών Τάσεων για τον Ιούνιο του 2024, δείχνοντας μείωση του ποσοστού των επιχειρήσεων που αναφέρουν την κατάσταση ασφάλειας του Ισραήλ ως σημαντικό εμπόδιο. Η πτώση αυτή ήταν ιδιαίτερα αισθητή στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, με το ποσοστό να μειώνεται πιο σταδιακά στον κλάδο. Στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2024, το 17% των επιχειρήσεων στον κλάδο της βιομηχανίας και το 11% στον τομέα του λιανικού εμπορίου ανέφεραν ανησυχίες για την ασφάλεια ως μείζον ζήτημα.

Από την άλλη πλευρά, η έρευνα αποκάλυψε ότι το ποσοστό των επιχειρήσεων παραγωγής υψηλής τεχνολογίας που αντιμετωπίζουν προκλήσεις εισόδου σε νέες αγορές είχε αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, φτάνοντας το 22% το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με 9% στην αρχή του έτους. Παρά αυτές τις προκλήσεις, τα συνολικά καθαρά υπόλοιπα ήταν θετικά για τις επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους τον Ιούνιο, υποδηλώνοντας ανάπτυξη και σταθερότητα.

Όσον αφορά το μέλλον, οι προσδοκίες για τον Ιούλιο ήταν αισιόδοξες για τους περισσότερους κλάδους εκτός από τις κατασκευές και τα ξενοδοχεία. Αυξήθηκαν οι πωλήσεις στον κλάδο της βιομηχανίας και των υπηρεσιών μεταξύ Μαΐου και Απριλίου, ενώ μικρή μείωση σημειώθηκε στις λιανικές πωλήσεις την ίδια περίοδο. Αυτά τα δεδομένα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο Ισραήλ και τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες.

Αφήστε μια απάντηση