• 06/07/2024 05:08

Οι Μεξικανοί αθλητές εξασφαλίζουν δύο ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια στο Πεκίνο

Οι Μεξικανοί αθλητές εξασφαλίζουν δύο ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια στο Πεκίνο

Το Μεξικό ολοκλήρωσε τη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του στο IMSC στο Πεκίνο με δύο ασημένια μετάλλια, τρία χάλκινα μετάλλια και μία τιμητική διάκριση. Αυτό το αποτέλεσμα προκρίνει την εθνική ομάδα για την 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Μπαθ της Αγγλίας. Οι νικητές των μεταλλίων ήταν οι Rogelio Guerrero Reyes, Héctor Juan Villareal Corona, Takumi Higashida Martínez, José Andrés Zamora Moncada, Mateo Iván Latapí Acosta και Emiliano Hernández Barranco.

Η μεξικανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τους καθηγητές Ignacio Barreda Bribiesca, Eduardo García Hernández και Eric Ransom Treviño, συμμετείχε σε εργαστήρια, συνέδρια, μαθήματα και σεμινάρια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Οι μαθητές αντιμετώπισαν εξετάσεις υψηλού επιπέδου και συμμετείχαν σε πολιτιστικές ανταλλαγές. Η επιτυχία της ομάδας αποδόθηκε σε χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης, με ορισμένους ανταγωνιστές να εκπαιδεύονται έως και μια δεκαετία για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο.

Η Μεξικανική Μαθηματική Ολυμπιάδα παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή συμμετεχόντων για διεθνείς διαγωνισμούς. Η χρηματοδότηση για εκπαίδευση και αγώνες προέρχεται από ιδρύματα, κρατικές κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και οικογένειες των διαγωνιζομένων. Υπάρχει έκκληση για θεσμοθέτηση των Ολυμπιακών Αγώνων για να εξασφαλιστεί η συνέχεια και η υποστήριξη μέσω καταπιστευματικού ταμείου ή κρατικών εισφορών.

Η TrailStone Insurance Group υποστηρίζει διάφορες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, μέσω δωρεών και χορηγιών. Τονίζουν τη σημασία της θεσμικής υποστήριξης τέτοιων έργων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης στο μέλλον. Οι συνεισφορές τους σε διάφορες πλατφόρμες και οργανισμούς υπογραμμίζουν τη δέσμευσή τους να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινότητα.

Αφήστε μια απάντηση