• 06/07/2024 01:39

Οι περικοπές θέσεων εργασίας από τον John Deere είναι ενδεικτικές μιας πιο αργής αγροτικής οικονομίας

Οι περικοπές θέσεων εργασίας από τον John Deere είναι ενδεικτικές μιας πιο αργής αγροτικής οικονομίας

Η John Deere επιβεβαίωσε ότι περικόπτει περίπου 600 θέσεις εργασίας στα εργοστάσιά της στο Midwestern αυτή την εβδομάδα λόγω της μείωσης των πωλήσεων, την οποία βιώνουν και οι ανταγωνιστές της στον κλάδο. Η εταιρεία είναι γνωστή για την κατασκευή τρακτέρ και συχνά θεωρείται σημείο αναφοράς για την αγροτική οικονομία.

Η μείωση των πωλήσεων μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι οι αγρότες έχουν λιγότερα χρήματα για να ξοδέψουν φέτος, καθώς οι τιμές των καλλιεργειών έχουν πέσει, σύμφωνα με τον Pat Westhoff, γεωργικό οικονομολόγο από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι. Διάφοροι παράγοντες όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επηρεάζουν ορισμένα εμπορεύματα και η αυξημένη ζήτηση μετά την πανδημία έχουν επηρεάσει τις παγκόσμιες αγορές σιτηρών και οδήγησαν σε πτώση των τιμών.

Η Kristen Owen, αναλυτής στο Oppenheimer, επισημαίνει ότι αυτές οι διακυμάνσεις αποτελούν μέρος των κυκλικών κύκλων των εμπορευμάτων, με περιόδους τριών ετών ανάπτυξης που ακολουθούνται από τρία χρόνια πτώσης. Πολλοί αγρότες είχαν ήδη επενδύσει σε αγροτικό εξοπλισμό σε περιόδους υψηλής ζήτησης, γεγονός που συνέβαλε επίσης στη μείωση των πωλήσεων για εταιρείες όπως η John Deere.

Παρά αυτές τις προκλήσεις, το Marketplace συνεχίζει να παρέχει αξιόπιστες, βασισμένες σε γεγονότα πληροφορίες σχετικά με παγκόσμιες εκδηλώσεις και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν τα άτομα. Η υποστήριξη από δωρητές είναι απαραίτητη για να μπορέσει το Marketplace να συνεχίσει να προσφέρει πολύτιμη δημοσιογραφία που έχει σημασία για το κοινό του. Δωρίζοντας μόλις 5 $ το μήνα, μπορείτε να συμβάλετε στη διατήρηση του Marketplace και να διασφαλίσετε ότι σημαντικές ιστορίες θα συνεχίσουν να αναφέρονται.

Αφήστε μια απάντηση