• 03/07/2024 17:49

Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σταθερές καθώς η προσοχή στρέφεται στους γεωπολιτικούς κινδύνους και την επερχόμενη περίοδο των τυφώνων

Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σταθερές καθώς η προσοχή στρέφεται στους γεωπολιτικούς κινδύνους και την επερχόμενη περίοδο των τυφώνων

Οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν καθώς οι έμποροι αποτίμησαν τους αυξανόμενους γεωπολιτικούς κινδύνους στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, μαζί με έναν τυφώνα που πλησιάζει στην Καραϊβική. Η West Texas Intermediate διαπραγματευόταν πάνω από τα 81 δολάρια το βαρέλι, έχοντας σημειώσει άνοδο περίπου 6% τον Ιούνιο. Παρά την αύξηση αυτή, οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σχετικά σταθερές, με ανοδικούς και πτωτικούς παράγοντες που έχουν ήδη επηρεαστεί στην αγορά.

Ο τυφώνας Beryl αναμένεται να περάσει από την Καραϊβική, εγείροντας ανησυχίες για πιθανές διακοπές στις πετρελαϊκές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε τη δέσμευσή του για την καταπολέμηση της Χαμάς, ενώ μια επίθεση με drone από τη Χεζμπολάχ τραυμάτισε 18 Ισραηλινούς στρατιώτες. Στη Γαλλία, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν κυριάρχησε στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, ενισχύοντας την πολιτική αβεβαιότητα στην περιοχή.

Ο ΟΠΕΚ+ έπαιξε ρόλο στη στήριξη των τιμών του πετρελαίου, δηλώνοντας ότι οποιαδήποτε αύξηση της παραγωγής θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς. Οι διαχειριστές χρημάτων έχουν επενδύσει σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ και τα βασικά spreads υποδηλώνουν περιορισμένες προμήθειες. Οι γεωπολιτικές εντάσεις, οι πιθανές αυξήσεις της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+ και οι επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ και την Κίνα αναμένεται να είναι βασικοί τομείς εστίασης τους επόμενους μήνες.

Ένας ιδιωτικός δείκτης της μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας παρουσίασε επέκταση τον Ιούνιο, σε αντίθεση με επίσημα στοιχεία που δείχνουν συρρίκνωση. Αυτό έχει θολώσει τις προοπτικές για τις τιμές του πετρελαίου. Για περισσότερα νέα σχετικά με τον ενεργειακό τομέα, μπορείτε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο Energy Daily του Bloomberg.

Αφήστε μια απάντηση