• 06/07/2024 03:34

Ομιλία του Szmulwewicz στην Πολωνική Ακαδημία Επιστημών στη Βαρσοβία

Ομιλία του Szmulwewicz στην Πολωνική Ακαδημία Επιστημών στη Βαρσοβία

Ο Esteban Szmulewicz, ως μέρος της διδακτορικής του πορείας, παρουσίασε σε ένα σεμινάριο με τίτλο «Προκλήσεις αντιπροσωπευτικής και συμμετοχικής διαμόρφωσης συνταγμάτων: πληροφορίες από τις πρόσφατες διεργασίες της Χιλής». Το σεμινάριο παρακολούθησαν συνάδελφοι που συνδέονται με το Ινστιτούτο της Βαρσοβίας, μαζί με άλλους Πολωνούς ακαδημαϊκούς, καθώς και συμμετέχοντες διαδικτυακά.

Κατά την παρουσίαση συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως η συμμετοχή των πολιτών, η ισότητα των φύλων, η κρίση των αντιπροσωπευτικών θεσμών, η πολιτική πόλωση και ριζοσπαστικοποίηση, καθώς και τα προβλήματα διαβούλευσης που αποκαλύφθηκαν κατά τη διαμόρφωση του συντάγματος. Η προσέγγιση που ακολουθήθηκε ήταν συγκριτική, καθώς αυτές οι προκλήσεις είναι κοινές σε πολλές χώρες που προσπαθούν να εισαγάγουν συνταγματική μεταρρύθμιση, όπως η Πολωνία και η Ολλανδία.

Συνολικά, το σεμινάριο παρείχε μια πλατφόρμα για ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με τις πολυπλοκότητες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι διαδικασίες διαμόρφωσης συντάγματος, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις σε όσους συμμετέχουν σε παρόμοιες προσπάθειες σε διαφορετικές χώρες. Η ανταλλαγή εμπειριών και προοπτικών από διαφορετικά πλαίσια επέτρεψε μια πλουσιότερη κατανόηση των προκλήσεων και των ευκαιριών στον τομέα της διαμόρφωσης συνταγμάτων.

Αφήστε μια απάντηση