• 06/07/2024 05:03

Overchuk: Russia Views Armenia as an Ally

Overchuk: Russia Views Armenia as an Ally

Η Μόσχα συνεχίζει να βλέπει το Ερεβάν ως ισχυρό σύμμαχο, με την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών να γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη. Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexey Overchuk τόνισε αυτό το σημείο σε συνομιλία με δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της οικονομικής σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Αρμενίας. Ο Overchuk σημείωσε ότι ο εμπορικός τζίρος μεταξύ των δύο χωρών είναι 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ο οποίος έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Εξήρε τη θετική ανάπτυξη της οικονομίας στην Αρμενία και τόνισε την ενεργό συμμετοχή της χώρας στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (ΕΑΕΕ).

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, τα σχόλια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Οβερτσούκ έγιναν ως απάντηση στο θέμα της συμμετοχής της Αρμενίας στην ιωβηλαία σύνοδο του ΝΑΤΟ. Επανέλαβε την ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ Ρωσίας και Αρμενίας, υπογραμμίζοντας τους στενούς οικονομικούς δεσμούς και την αμοιβαία συνεργασία σε διάφορους τομείς. Ο αυξανόμενος εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ των δύο χωρών αποτελεί απόδειξη της επιτυχίας της οικονομικής τους εταιρικής σχέσης και καταδεικνύει τη θετική τροχιά της διμερούς τους σχέσης.

Συνολικά, η υποστήριξη της Μόσχας προς το Ερεβάν ως σύμμαχο αντανακλάται στην αυξανόμενη οικονομική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Αρμενίας. Οι θετικές τάσεις στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σηματοδοτούν μια ισχυρή βάση για περαιτέρω συνεργασία και αμοιβαίο όφελος. Η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στη διατήρηση και την ενίσχυση των δεσμών της με την Αρμενία, αναγνωρίζοντας τη σημασία της συμμαχίας τους και των κοινών συμφερόντων που έχουν για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας και ανάπτυξης.

Αφήστε μια απάντηση