• 06/07/2024 03:00

Περισσότεροι από τους μισούς Ισπανούς σκέφτονται μια ψηφιακή αποτοξίνωση για να επανασυνδεθούν με τον πραγματικό κόσμο και να βελτιώσουν την ευημερία τους

Περισσότεροι από τους μισούς Ισπανούς σκέφτονται μια ψηφιακή αποτοξίνωση για να επανασυνδεθούν με τον πραγματικό κόσμο και να βελτιώσουν την ευημερία τους

Σύμφωνα με τη «Μελέτη SPCial Generation σχετικά με τις συνήθειες ψηφιακής αποσύνδεσης των νεαρών Ισπανών», το 56,5 τοις εκατό των Ισπανών έχουν σκεφτεί να κάνουν μια ψηφιακή αποτοξίνωση, η οποία περιλαμβάνει την αποσύνδεση από οθόνες και κοινωνικά δίκτυα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της ψυχικής τους υγείας και της προσέγγισης εκτός σύνδεσης. κόσμο σε μια εποχή συνεχούς συνδεσιμότητας.

Η SPC συνεργάστηκε με τον Jorge Flores, ιδρυτή της Pantallas Amigas, για να αναλύσει τις συνήθειες και τις προτιμήσεις των νεαρών Ισπανών ηλικίας μεταξύ 18 και 35 ετών σχετικά με την ψηφιακή αποσύνδεση. Η μελέτη αποκάλυψε ότι η μέση ημερήσια χρήση smartphone είναι περίπου πέντε ώρες, με τους περισσότερους να τη χρησιμοποιούν για πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και ανταλλαγής μηνυμάτων.

Το 75,5 τοις εκατό των Ισπανών έχουν σκεφτεί να χρησιμοποιούν λιγότερο το κινητό τους, με διάφορους λόγους όπως η μείωση του χρόνου οθόνης, η βελτίωση της ψυχικής υγείας και η συνολική ποιότητα ζωής. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο κύριος παράγοντας που ωθεί τους νέους Ισπανούς να σκεφτούν την ψηφιακή αποτοξίνωση, με περισσότερα από τα μισά άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα να σκέφτονται αυτήν την επιλογή.

Μεταξύ των προτιμώμενων επιλογών για τη δημιουργία μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ τεχνολογίας και προσωπικής ζωής, η απεγκατάσταση εφαρμογών κοινωνικών μέσων και ο έλεγχος του χρόνου οθόνης μέσω των ρυθμίσεων του τηλεφώνου είναι οι κορυφαίες επιλογές. Επιπλέον, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση στη χρήση μη έξυπνων τηλεφώνων ή «χαζών τηλεφώνων» για να παραμείνετε συνδεδεμένοι μέσω απλούστερων μέσων όπως κλήσεις και μηνύματα.

Η SPC παρουσίασε το SPC WILD, μια συσκευή που προσφέρει βασικές λειτουργίες κινητών τηλεφώνων χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο, εξυπηρετώντας όσους θέλουν να αποσυνδεθούν από την υπερσυνδεσιμότητα. Αυτή η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε διάφορα χρώματα και έχει σχέδιο εμπνευσμένο από ρετρό. Σκοπός του είναι να παρέχει στους χρήστες μια πιο απλή, χωρίς περισπασμούς εμπειρία κινητού για να τους βοηθήσει να ανακτήσουν τον έλεγχο του χρόνου και της ζωής τους.

Αφήστε μια απάντηση