• 03/07/2024 18:55

Προόδους στην τεχνολογία Clear Flame Engine

Προόδους στην τεχνολογία Clear Flame Engine

Ο πρόεδρος του Illinois Corn Marketing Board (ICMB) ανακοίνωσε ότι επενδύονται δολάρια στην Clear Flame Engine Technologies για τη μετατροπή των κινητήρων ντίζελ για να λειτουργούν με αιθανόλη. Ο Jon Rosenstiel, αγρότης στην κομητεία Stephenson, δήλωσε ότι οι επενδύσεις που έγιναν στην Clear Flame Engine Technologies αποφέρουν θετικά αποτελέσματα. Ανέφερε ότι φορτηγά που λειτουργούν με 98% καθαρή αιθανόλη είναι ήδη στο δρόμο ως αποτέλεσμα αυτής της τεχνολογίας.

Η ICMB χρηματοδότησε αρχικά την έρευνα στο Clear Flame και φέτος, η εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη της πώληση μετασκευασμένου φορτηγού. Με έδρα το Ιλινόις, κοντά στο Σικάγο, η Clear Flame πραγματοποιεί δοκιμές χιλιομέτρων με τα φορτηγά της στο δρόμο. Ο Rosenstiel τόνισε ότι αυτή η πρόοδος στην τεχνολογία είναι ένας νέος τρόπος για να αυξηθεί η ζήτηση καλαμποκιού και να αξιοποιηθεί πιο αποτελεσματικά η προσφορά καλαμποκιού.

Τόνισε τα πλεονεκτήματα των φορτηγών Clear Flame, τα οποία παρέχουν απόδοση παρόμοια με το ντίζελ, ενώ προσφέρουν εξοικονόμηση κόστους καυσίμου και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ημιτελή. Αυτή η καινοτομία παρουσιάζει μια πολλά υποσχόμενη ευκαιρία για τη χρήση του καλαμποκιού σε διαφορετικούς τομείς και τη διαφοροποίηση των χρήσεων της καλλιέργειας. Η πρόοδος στην τεχνολογία Clear Flame Engine αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου στη χρήση της αιθανόλης στον τομέα των μεταφορών και συμβάλλει στους γενικούς στόχους βιωσιμότητας του κλάδου.

Αφήστε μια απάντηση