• 03/07/2024 20:34

Προστασία PHI και οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των ασθενών: Η ασπίδα προστασίας προσωπικών δεδομένων

Προστασία PHI και οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των ασθενών: Η ασπίδα προστασίας προσωπικών δεδομένων

Στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, είναι ζωτικής σημασίας η προστασία των Προστατευμένων Πληροφοριών Υγείας (PHI) όχι μόνο επειδή είναι κανονιστική απαίτηση, αλλά και επειδή είναι μια ηθική δέσμευση που είναι απαραίτητη για την παροχή ποιοτικής υγειονομικής περίθαλψης. Οι μη εξουσιοδοτημένες αποκαλύψεις PHI θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σύμφωνα με τον νόμο περί φορητότητας και λογοδοσίας ασφάλισης υγείας (HIPAA). Με την ενσωμάτωση αυτών των πρακτικών στην καθημερινή σας ρουτίνα, συμβάλλετε στην προστασία του απορρήτου των ασθενών στο UT Health San Antonio.

Όταν ασχολείστε με χάρτινα αρχεία που περιέχουν PHI, είναι σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να επαληθεύσετε ότι παραδίδετε το έγγραφο στον σωστό ασθενή επιβεβαιώνοντας το όνομά του και την ημερομηνία γέννησής του. Κατά την αποστολή PHI μέσω φαξ, είναι απαραίτητο να ελέγχετε ξανά την ακρίβεια του αριθμού φαξ του παραλήπτη και να συμπεριλάβετε ένα συνοδευτικό φύλλο με δήλωση αποποίησης εμπιστευτικότητας, συμπεριλαμβανομένου μόνο του ελάχιστου απαραίτητου PHI. Ομοίως, όταν στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχει PHI, επιβεβαιώστε πάντα τη διεύθυνση email του παραλήπτη, συμπεριλάβετε μόνο τα απαραίτητα PHI και σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κρυπτογράφηση στη γραμμή θέματος εάν ο παραλήπτης είναι εξωτερικός. Τέλος, όταν αποστέλλετε ένα έγγραφο με το PHI, βεβαιωθείτε για την ακρίβεια της ταχυδρομικής διεύθυνσης του ασθενούς στον φάκελο και βεβαιωθείτε ότι το έγγραφο ανήκει στον σωστό ασθενή πριν το στείλετε.

Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις διασφαλίσεις για Προστατευμένες Πληροφορίες Υγείας, μπορείτε να επισκεφτείτε το IHOP 11.1.15. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε επιμελώς αυτές τις πρακτικές για να τηρείτε το απόρρητο και την ασφάλεια της PHI των ασθενών στο περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης.

Αφήστε μια απάντηση