• 03/07/2024 17:18

Soldier from Detroit shot down during World War II identified after 80 years

Soldier from Detroit shot down during World War II identified after 80 years

Τα λείψανα του στρατιώτη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, 2ου υπολοχαγού John E. McLauchlen Jr., από το Ντιτρόιτ, εντοπίστηκαν 80 χρόνια μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του σε αποστολή βομβαρδισμού. Το αεροπλάνο του, ένα βομβαρδιστικό B-24J Liberator, χτυπήθηκε από αντιαεροπορικά πυρά την 1η Δεκεμβρίου 1943, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στο Insein Railroad Yard βόρεια του Rangoon της Βιρμανίας. Μάρτυρες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος του μπήκε σε μια απότομη κατάδυση και εξαφανίστηκε κάτω από τα σύννεφα, χωρίς να ακουστεί ποτέ ξανά. Το πλήρωμα δηλώθηκε αγνοούμενο και τα λείψανά τους δεν βρέθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το 1947, τα λείψανα οκτώ ατόμων που συμμετείχαν σε συντριβή του B-24 Liberator στη Βιρμανία ανακτήθηκαν από την Αμερικανική Υπηρεσία Καταγραφής Τάφων. Αυτά τα λείψανα, γνωστά ως Unknowns X-505A-H, ενταφιάστηκαν ως άγνωστα στο Εθνικό Μνημείο του Ειρηνικού στη Χονολουλού. Τον Οκτώβριο του 2020, μετά από αίτημα της οικογένειας, τα λείψανα αποτεμαχίστηκαν και στάλθηκαν στο εργαστήριο DPAA για ανάλυση. Μέσω ανθρωπολογικής και mtDNA ανάλυσης, τα λείψανα του McLauchlen ταυτοποιήθηκαν και καταγράφηκαν στις 25 Ιανουαρίου 2024.

Ο 2ος υπολοχαγός John E. McLauchlen Jr. θα κηδευτεί στις 8 Ιουλίου στο Εθνικό Νεκροταφείο Fort Leavenworth στο Κάνσας. Το Γραφείο Τελετών Belden-Larkin θα πραγματοποιήσει υπηρεσίες στον τάφο μετά τον ενταφιασμό. Αυτό σηματοδοτεί το τέλος ενός μεγάλου ταξιδιού για να κλείσει η οικογένεια αυτού του πεσόντος στρατιώτη μετά από 80 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση