• 03/07/2024 16:40

Sydney McLaughlin-Levrone Smashes her Previous World Record in the 400-Meter Hurdles

Sydney McLaughlin-Levrone Smashes her Previous World Record in the 400-Meter Hurdles

Ο τελευταίος αγώνας των Ολυμπιακών Δοκιμών στίβου των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη ενός παγκόσμιου ρεκόρ. Η Sydney McLaughlin-Levrone ηγήθηκε από την αρχή και δεν αμφισβητήθηκε ποτέ καθ' οδόν για να κερδίσει τον δεύτερο σερί τίτλο της στα 400 μέτρα με εμπόδια στα Ολυμπιακά Δοκιμαστικά. Ο χρόνος της στα 50,65 μείωσε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ από το 2022 κατά 0,03 δευτερόλεπτα. Η McLaughlin-Levrone εξέφρασε την έκπληξη και την έκπληξή της για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ σε μια συνέντευξη μετά τον αγώνα στο NBC.

Η Anna Cockrell κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον αγώνα με χρόνο 52.64, ενώ η Jasmine Jones πήρε την τελευταία θέση των Ολυμπιακών Αγώνων με χρόνο 52.77. Η Dalilah Muhammad, η Ολυμπιονίκης του 2016 και ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του 2021, τερμάτισε έκτης με χρόνο 54.27. Οι τρεις γυναίκες που προκρίθηκαν για την ομάδα του Ολυμπιακού απέτισαν φόρο τιμής στον Μωάμεθ στη συνέντευξή τους μετά τον αγώνα.

Ο McLaughlin-Levrone, 24 ετών, βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα αυτή τη σεζόν σε μια σειρά εκδηλώσεων. Αγωνίστηκε σε μια σκυταλοδρομία 4 x 100 μέτρων, στα 100 μέτρα με εμπόδια, ένα 200 και ένα 400 πριν από την έναρξη των δοκιμών φέτος. Ο χρόνος της στο open 400, 48.75, είναι ο ταχύτερος χρόνος στον κόσμο μέχρι στιγμής φέτος, υποδηλώνοντας την ευελιξία της ως αθλήτρια. Αναμένεται να συμμετάσχει σε τουλάχιστον μία, πιθανώς δύο σκυταλοδρομίες για την Team USA στο Παρίσι.

Αφού έχασε τη συμμετοχή στα 400 εμπόδια πέρυσι λόγω τραυματισμού στο γόνατο, ο McLaughlin-Levrone επέστρεψε για να κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο φέτος. Ο βασικός της αντίπαλος, ο Φέμκε Μπολ από την Ολλανδία, που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021, τερμάτισε 1,02 δευτερόλεπτα πίσω από τον ΜακΛάφλιν-Λεβρόνε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η αναμενόμενη ρεβάνς τους στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες αναμένεται να είναι η κορυφαία στιγμή του προγράμματος στίβου τον Αύγουστο.

Η McLaughlin-Levrone συνεχίζει να πιέζει τα όρια του δυνατού στα 400 μέτρα με εμπόδια, με το πρόσφατο παγκόσμιο ρεκόρ της να σπάει τα κατορθώματά της. Τώρα κατέχει επτά από τους 10 ταχύτερους χρόνους στην ιστορία, συμπεριλαμβανομένων των τριών πρώτων στα 400 μέτρα με εμπόδια. Η απόδοσή της στα Trials, παρά τα εμπόδια, θα την έβαζε στην έκτη θέση στο open 400, αγωνιζόμενος ενάντια σε γυναίκες που τρέχουν χωρίς εμπόδια.

Η Sarah Lorge Butler, συγγραφέας και συντάκτρια που κατοικεί στο Eugene του Όρεγκον, καλύπτει το άθλημα του στίβου από το 2005. Η δουλειά της έχει εμφανιστεί στο Runner's World και είναι επίσης συγγραφέας δύο δημοφιλών βιβλίων γυμναστικής, “Run Your Butt Off !» και “Walk Your Butt Off!”

Αφήστε μια απάντηση