• 06/07/2024 04:48

Συναρπαστικό σόου πυροτεχνημάτων με Magic Milk στον ζωολογικό κήπο του Σαν Αντόνιο! 🎆

Συναρπαστικό σόου πυροτεχνημάτων με Magic Milk στον ζωολογικό κήπο του Σαν Αντόνιο!  🎆

Είστε έτοιμοι να διασκεδάσετε μαθαίνοντας για την επιστήμη; Ελάτε μαζί μας καθώς εξερευνούμε τον κόσμο των χημικών αντιδράσεων με ένα συναρπαστικό πείραμα που ονομάζεται Magic Milk Fireworks! Σε αυτό το πείραμα, θα δημιουργήσουμε πολύχρωμες εκρήξεις χρησιμοποιώντας απλά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι.

Για να ξεκινήσετε το πείραμα, μαζέψτε μια φόρμα για πίτα, πλήρες γάλα, κόκκινη και μπλε βαφή τροφίμων, σαπούνι πιάτων και προαιρετικά αντικείμενα, όπως κόπτες για μπισκότα και ένα σταγονόμετρο. Γεμίστε τον πάτο της φόρμας της πίτας με ένα λεπτό στρώμα γάλακτος και προσθέστε μερικές σταγόνες κόκκινη και μπλε διατροφική βαφή. Αν έχετε κουπάτ μπισκότων, μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο γάλα για να δημιουργήσετε διαφορετικά σχήματα.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα σταγονόμετρο ή ένα q-tip με μια μικρή ποσότητα σαπουνιού πιάτων, στάξτε το σαπούνι πάνω στη βαφή τροφίμων στο γάλα. Παρακολουθήστε τα χρώματα να αναδύονται μαγικά και να δημιουργήσετε ένα εφέ σαν πυροτεχνήματα ακριβώς μπροστά στα μάτια σας!

Η επιστήμη πίσω από αυτό το πείραμα είναι συναρπαστική. Το σαπούνι διασπά τα μόρια λίπους στο γάλα, με αποτέλεσμα να διαχωρίζονται και να κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να δείξετε πώς λειτουργεί το σαπούνι για να διασπά τα σωματίδια και να καθαρίζει επιφάνειες.

Εάν σας αρέσει αυτό το πείραμα και θέλετε να δείτε περισσότερα, φροντίστε να συντονιστείτε στο GMSA@9 τις Τετάρτες, όταν η μετεωρολόγος Sarah Spivey επιδεικνύει και εξηγεί την επιστήμη πίσω από άλλα συναρπαστικά πειράματα. Και αν σας ενδιαφέρει να επισκεφθεί τη Σάρα το σχολείο σας για να πραγματοποιήσει ένα ζωντανό επιστημονικό πείραμα στο KSAT, μπορείτε να κάνετε αίτηση συμπληρώνοντας μια φόρμα στον ιστότοπό μας.

Ελάτε στην εξερεύνηση των θαυμάτων της επιστήμης και διασκεδάστε μαθαίνοντας με το Magic Milk Fireworks!

Αφήστε μια απάντηση