• 06/07/2024 08:39

Τα hedge funds σε όλο τον κόσμο αναζωογονούν εμπορικά ακίνητα στο Άμπου Ντάμπι, αναφέρει το Bloomberg

Τα hedge funds σε όλο τον κόσμο αναζωογονούν εμπορικά ακίνητα στο Άμπου Ντάμπι, αναφέρει το Bloomberg

Η μετακίνηση μεγάλων παγκόσμιων hedge funds στο Άμπου Ντάμπι οδήγησε σε έλλειψη χώρων γραφείων στον οικονομικό κόμβο του εμιράτου. Οι κομψοί πύργοι της Παγκόσμιας Αγοράς του Άμπου Ντάμπι στο νησί Al Maryah πλησιάζουν σε πλήρη πληρότητα, με τη ζήτηση να αυξάνεται για τις εταιρείες να εγκατασταθούν εντός της ADGM. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα ποσοστά πληρότητας στο νησί Al Maryah να ξεπεράσουν το 95%. Ως αποτέλεσμα, η επέκταση είναι απαραίτητη για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης από εταιρείες που αναζητούν παρουσία στο οικονομικό κέντρο του Άμπου Ντάμπι.

Το Άμπου Ντάμπι επεκτείνει αυτήν τη στιγμή την ελεύθερη ζώνη για να συμπεριλάβει το γειτονικό νησί Al Reem, παρέχοντας 10 φορές περισσότερο χώρο και καθιστώντας το μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές περιοχές στον κόσμο. Το εμιράτο εργάζεται για να τακτοποιήσει το καθεστώς των υφιστάμενων ενοικιαστών στο νησί Al Reem αποκτώντας άδεια για την παγκόσμια αγορά του Άμπου Ντάμπι μέχρι το τέλος του έτους. Η έλλειψη χώρων γραφείων ώθησε επίσης ορισμένες εταιρείες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν τους δικούς τους πύργους στο Άμπου Ντάμπι.

Η βιασύνη των νεοεισερχόμενων, συμπεριλαμβανομένων των hedge funds, των εταιρειών επιχειρηματικού κεφαλαίου και των εταιρειών κρυπτονομισμάτων, οδήγησε σε αύξηση 211% των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων του χρηματοοικονομικού κέντρου το πρώτο τρίμηνο. Το αφορολόγητο εισόδημα του Άμπου Ντάμπι, ο ηλιόλουστος καιρός και η ζώνη ώρας που επιτρέπουν τις συναλλαγές κατά τις εργάσιμες ώρες της Ασίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ το καθιστούν ελκυστικό προορισμό για εταιρείες από όλο τον κόσμο. Οι αξιωματούχοι του εμιράτου έχουν προσφέρει επίσης προνόμια σε νεοεισερχόμενους, όπως βοήθεια με την εισαγωγή των παιδιών τους στο σχολείο και την εξασφάλιση μελών σε συλλόγους της χώρας.

Ενώ η αύξηση της ζήτησης έχει οδηγήσει σε υψηλότερα μέσα ενοίκια σε κορυφαίους εμπορικούς χώρους στο Άμπου Ντάμπι, η έλλειψη διαθέσιμης προσφοράς είναι πιθανό να συνεχίσει να ωθεί τις τιμές υψηλότερα. Η αγορά γραφείων επηρεάζεται από νεοεισερχόμενους από διάφορους κλάδους, αλλάζοντας τη δυναμική που παραδοσιακά κυριαρχούν οι εταιρείες που συνδέονται με το κράτος. Τα σχέδια για την επέκταση των χώρων γραφείων στο Άμπου Ντάμπι βρίσκονται σε εξέλιξη, με τους προγραμματιστές να παρέχουν τη μεγαλύτερη προσφορά χώρων γραφείων από το 2012 τα επόμενα δύο χρόνια για να αξιοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση.

Αφήστε μια απάντηση