• 06/07/2024 08:26

Τα ποσοστά ασθενειών έχουν αυξηθεί κατά 40% από τις αρχές Ιουνίου

Τα ποσοστά ασθενειών έχουν αυξηθεί κατά 40% από τις αρχές Ιουνίου

Η Noa (ψευδώνυμο) μίλησε πρόσφατα με τη mako health για την εμπειρία της με τον COVID-19, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει μολυνθεί εδώ και περισσότερα από 4 χρόνια. Περιέγραψε ότι ξύπνησε με πόνους στο σώμα, αδυναμία και υψηλό πυρετό. Άλλοι ασθενείς ανέφεραν επίσης γνωστά συμπτώματα, ενώ ορισμένοι αντιμετώπισαν πρόσθετα ανησυχητικά προβλήματα. Η Hagit (ψευδώνυμο) ανέφερε σύγχυση, έλλειψη συγκέντρωσης και ερυθρότητα στο πρόσωπό της. Ο Μιχάλ (ψευδώνυμο) ένιωσε έντονο πόνο στην πλάτη και γενική ενόχληση, συνοδευόμενο από πυρετό και ρίγη. Μερικοί ασθενείς παρουσίασαν επίσης πόνους στο στομάχι και διάρροια.

Ο καθηγητής Cyril Cohen, επικεφαλής του εργαστηρίου ανοσοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan, δήλωσε ότι τα νέα στελέχη του ιού μπορεί να μην διαφέρουν ως προς τη βαρύτητα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν διάφορα συμπτώματα. Ανέφερε γνωστά συμπτώματα όπως πυρετός, ρίγη, πονόλαιμος, κόπωση, μυϊκός πόνος και απώλεια γεύσης και όσφρησης. Μερικοί ασθενείς ανέφεραν νέα συμπτώματα όπως κοιλιακό άλγος και διάρροια. Ο καθηγητής αναμένει αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως και τονίζει τη σημασία του τεστ και της απομόνωσης εάν εμφανιστούν συμπτώματα.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, ο καθηγητής πρότεινε ότι οι ετήσιοι εμβολιασμοί για τους ηλικιωμένους μπορεί να είναι ωφέλιμοι για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών. Σημείωσε ότι ο ιός αλλάζει γρήγορα, επομένως ενδέχεται να χρειαστούν ενημερώσεις εμβολίων. Ο έλεγχος για τον ιό θα πρέπει να γίνεται λίγες μέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων για να διασφαλιστεί το ακριβές αποτέλεσμα. Ο καθηγητής προειδοποίησε για τις πιθανές επιπλοκές του ιού, ειδικά για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Συνολικά, τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης και της λήψης των απαραίτητων προφυλάξεων για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19.

Αφήστε μια απάντηση