• 06/07/2024 08:44

The Russian Defense Ministry provides update on Ukraine operation: War enters 861st day

The Russian Defense Ministry provides update on Ukraine operation: War enters 861st day

Στις 3 Ιουλίου 2024, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τις επιτυχίες των φιλορωσικών δυνάμεων και του ρωσικού στρατού στη συνεχιζόμενη σύγκρουση με την Ουκρανία. Αυτός ο πόλεμος, που αναφέρεται ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στη Ρωσική Ομοσπονδία, συνεχίζεται εδώ και 861 ημέρες. Ανεξάρτητοι στρατιωτικοί ειδικοί και η Ομάδα Πληροφοριών Συγκρούσεων (CIT) έχουν εκφράσει σκεπτικισμό σχετικά με την ακρίβεια των αναφορών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ιδίως όσον αφορά τις απώλειες της Ουκρανίας. Ενώ ακόμη και φιλορώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες αμφισβητούν την αξιοπιστία αυτών των εκθέσεων, είναι σημαντικό να παρουσιαστούν για μελλοντικούς σκοπούς ανάλυσης. Οι αναφορές του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας παρατίθενται κατά λέξη και αποθηκεύονται στο αρχείο για αναφορά.

Η πρόσφατη έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υπογραμμίζει διάφορες εμπλοκές μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε διάφορες περιοχές. Μονάδες από ομάδες δυνάμεων του Βορρά, της Δύσης, του Νότου, του Κέντρου, της Ανατολής και του Dnepr ανέφεραν επιτυχημένες επιχειρήσεις εναντίον ουκρανικών ταξιαρχιών σε πολλές τοποθεσίες. Κάθε μονάδα αντιμετώπισε αντεπιθέσεις από τις ουκρανικές δυνάμεις και προκάλεσε σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Η έκθεση αναφέρει επίσης την καταστροφή διαφόρων ουκρανικών αποθηκών πυρομαχικών και εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων, πυροβολικού και αντιαεροπορικών συστημάτων.

Σύμφωνα με την έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, έχουν προκληθεί σημαντικές απώλειες στις ουκρανικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών, αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων, πυροβολικού και ειδικών στρατιωτικών οχημάτων. Η έκθεση τονίζει την επιτυχία των ρωσικών δυνάμεων στην εμπλοκή και την εξουδετέρωση των ουκρανικών στρατιωτικών μέσων σε διάφορες περιοχές.

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ανεξάρτητοι παρατηρητές έχουν εγείρει αμφιβολίες για την ακρίβεια των αναφερόμενων απωλειών. Τα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών υποδηλώνουν ότι ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί σημαντικές απώλειες στη σύγκρουση, επηρεάζοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές του ικανότητες. Επαληθευμένα δεδομένα από ανοιχτές πηγές υποδεικνύουν σημαντικό αριθμό θανάτων μεταξύ των ρωσικών και φιλορωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση έχει επίσης βαρύνει τους Ουκρανούς αμάχους, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες από την έναρξη του πολέμου. Τα στοιχεία του ΟΗΕ υπογραμμίζουν τον ανθρωπιστικό αντίκτυπο της σύγκρουσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ειρηνική επίλυση της κρίσης. Οι ουκρανικές αρχές έχουν αναφέρει μεγάλους αριθμούς απωλειών αμάχων σε πόλεις όπως η Μαριούπολη, τονίζοντας περαιτέρω τον καταστροφικό αντίκτυπο της σύγκρουσης στον τοπικό πληθυσμό.

Αφήστε μια απάντηση