• 01/07/2024 18:55

Το νέο πρόγραμμα ψυχικής υγείας που εφαρμόζεται από την τοπική ομάδα ασφάλειας οδηγεί σε μείωση των συλλήψεων

Το νέο πρόγραμμα ψυχικής υγείας που εφαρμόζεται από την τοπική ομάδα ασφάλειας οδηγεί σε μείωση των συλλήψεων

Σήμερα, η Επιτροπή Δημόσιας Ασφάλειας συνεδρίασε στο Σαν Αντόνιο για να συζητήσει την πρόοδο των προσπαθειών της για την προώθηση της ψυχικής υγείας μέσω της πρωτοβουλίας SA CORE. Στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει καλύτερη υποστήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν κρίσεις ψυχικής υγείας. Από την έναρξή της, η SA CORE έχει κάνει σημαντικά βήματα, ένα από τα οποία περιλαμβάνει μείωση των συλλήψεων που σχετίζονται με περιστατικά ψυχικής υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική παρουσίαση που ανέδειξε τις περιοχές της πόλης που έχουν τις περισσότερες κλήσεις για κρίσεις ψυχικής υγείας. Αυτές οι πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας για τις ομάδες SA CORE για να διασφαλίσουν ότι καλύπτουν επαρκώς αυτούς τους τομείς. Επί του παρόντος, τρεις ομάδες έχουν συσταθεί για να παρέχουν ολοκληρωμένη κάλυψη της πόλης.

Από τον επόμενο μήνα, η SA CORE θα επεκτείνει την κάλυψή της για να είναι διαθέσιμη 24/7. Αυτή η επέκταση θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι τα άτομα σε κρίση θα λαμβάνουν έγκαιρη και αποτελεσματική υποστήριξη όποτε τη χρειάζονται. Βελτιώνοντας την πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας και αυξάνοντας τη διαθεσιμότητα των πόρων, η SA CORE εργάζεται για τη δημιουργία μιας ασφαλέστερης και πιο υποστηρικτικής κοινότητας για όλους τους κατοίκους του Σαν Αντόνιο.

Αφήστε μια απάντηση