• 06/07/2024 04:40

Το Pennsylvania House εγκρίνει νομοθεσία για την τόνωση της απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης

Το Pennsylvania House εγκρίνει νομοθεσία για την τόνωση της απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Πενσυλβάνια ενέκρινε πρόσφατα ένα νομοσχέδιο, που χρηματοδοτείται από τον βουλευτή Jim Prokopiak, που στοχεύει στην τόνωση της δημιουργίας θέσεων εργασίας και τη στήριξη της οικονομίας της πολιτείας. Το House Bill 2358 εστιάζει στην αύξηση της πίστωσης φόρου ιστορικής διατήρησης, με σχέδια για αύξηση του ετήσιου ορίου από 5 εκατομμύρια δολάρια σε 20 εκατομμύρια δολάρια από το 2025. Αυτή η νομοθεσία έχει πλέον μεταφερθεί στη Γερουσία της πολιτείας για περαιτέρω επανεξέταση και εξέταση.

Η Prokopiak τόνισε τη σημασία του Προγράμματος πίστωσης φόρου ιστορικής διατήρησης, σημειώνοντας ότι όχι μόνο βοηθά στην αποκατάσταση και διατήρηση ιστορικών δομών που αντιπροσωπεύουν το πλούσιο παρελθόν του κράτους αλλά συμβάλλει επίσης στην οικονομική ανάπτυξη μετατρέποντας αυτά τα ακίνητα σε περιουσιακά στοιχεία που παράγουν εισόδημα. Το υπόμνημα συν-χορηγίας του νομοσχεδίου αποκάλυψε ότι η επένδυση 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε ιστορικά έργα αποκατάστασης οδηγεί στη δημιουργία 6,4 άμεσων θέσεων εργασίας και 5,6 έμμεσων θέσεων εργασίας στην Πενσυλβάνια, ξεπερνώντας τις άλλες βιομηχανίες όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σε σύγκριση με άλλες πολιτείες με παρόμοιο πρόγραμμα πίστωσης φόρου, η Πενσυλβάνια έχει σήμερα ένα από τα χαμηλότερα ανώτατα όρια. Η Prokopiak τόνισε την αναγκαιότητα αύξησης του επενδυτικού ορίου, καθώς η ζήτηση για χρηματοδότηση υπερβαίνει το υπάρχον ανώτατο όριο των 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2022-23, 31 έργα ζήτησαν συνολικά 12,7 εκατομμύρια δολάρια σε εκπτώσεις φόρου, με μόνο 22 έργα να λαμβάνουν πιστώσεις λόγω των περιορισμένων διαθέσιμων κεφαλαίων.

Ο Προκόπιακ τόνισε τη σημασία του να επιτραπεί σε περισσότερα έργα να επωφεληθούν από την έκπτωση φόρου, τονίζοντας ότι η διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και της ιστορίας της Πενσυλβάνια όχι μόνο θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας αλλά και θα προσελκύσει οικονομικές επενδύσεις στο κράτος. Η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου αντανακλά τη δέσμευση για την αναζωογόνηση των ιστορικών δομών και την προώθηση της οικονομικής προόδου στην Πενσυλβάνια.

Αφήστε μια απάντηση